Ο Κάλινιτς επέστρεψε στη Χάιντουκ Σπλιτ για ένα ευρώ!

Νίκολα Κάλινιτς

i

PrtScr

Ο Κάλινιτς επέστρεψε στη Χάιντουκ Σπλιτ για ένα ευρώ!

Κώστας Τόπας 10:26 - 04.01.2024

Ο Νίκολα Κάλινιτς επέστρεψε «σπίτι» του καθώς υπέγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών με την Χάιντουκ Σπλιτ, με απολαβές... ένα ευρώ!

Ο Νίκολα Κάλινιτς υπήρξε ένας από τους σπουδαίους Κροάτες επιθετικούς της τελευταίας δεκαετίας. Ο 35χρονος φορ, δευτεραθλητής κόσμου με την Κροατία στη Ρωσία το 2018, άφησε τα γκολ του στην Premier League με την Μπλάκμπερν, στη Serie A με τις Φιορεντίνα, Μίλαν, Ρόμα και Ελλάς Βερόνα και στη La Liga με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Eχει πολλή δέσμευση. Είναι καλή αναφορά στην επίθεση και δουλεύει πολύ καλά. Παρέχει πολλές επιθετικές λύσεις στην ομάδα», είπε ο Σιμεόνε, ο οποίος πάντα υπογράμμιζε τον επαγγελματισμό του. Ωστόσο, ο Κάλινιτς δεν είχε σπουδαίο ρόλο στο «Μετροπολιτάνο». Έφτασε το 2018 έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μίλαν και έπαιξε μόνο 24 παιχνίδια (1.090 λεπτά) στα οποία πανηγύρισε τέσσερα γκολ (τα δύο από αυτά στο Κύπελλο).

Ντιέγκο Κόστα, Μοράτα, Κορέα, Γκριεζμάν... του έκλεισαν το δρόμο στην επίθεση και δόθηκε δανεικός στη Ρόμα το 2019 πριν φύγει από την Ατλέτικο και πάει στην Ελλάς Βερόνα για 1,8 εκατ. ευρώ το 2020. «Παίξαμε μόνο με έναν επιθετικό. Ήταν μια καλή εμπειρία συνεργασίας με τον Τσόλο», είπε στην παρουσίασή του στους «τζιαλορόσι».

Κοντεύοντας να κλείσει τα 36, ο Κάλινιτς αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι... ξανά. Τον Φεβρουάριο του 2022, επέστρεψε στη Χάιντουκ όπου μεγάλωσε και έκανε το ντεμπούτο του το 2005-06. Στα μέσα της σεζόν πέτυχε τέσσερα γκολ με τους δευτεραθλητές της τελευταίας Κροατικής Λίγκας. Ωστόσο, ο έμπειρος φορ δεν ανανέωσε και έκανε ένα διάλειμμα. Πλέον όμως, μετά από αρκετούς μήνες «διακοπών», υπέγραψε εκ νέου στην ομάδα του Σπλιτ με ένα ευρώ τον μήνα μισθό! 

«Ήταν η πιο εύκολη συμφωνία της καριέρας μου», εξομολογήθηκε ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο, που θα φορέσει το «9».

«Ο Νίκολα επιστρέφει με έναν στόχο: να βοηθήσει τη Χάιντουκ να κερδίσει τον τίτλο μετά από 19 χρόνια», εξήγησαν από την διοίκηση. Η ομάδα του Σπλιτ δεν έχει σηκώσει το πρωτάθλημα από το 2004-05. Μια σεζόν πριν κάνει το ντεμπούτο του ο Κάλινιτς! Πλέον, είναι στην κορυφή με έξι βαθμούς μπροστά από τη Ριέκα, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, και επτά βαθμούς μπροστά από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έχει παίξει δύο αγώνες λιγότερους.

Ο Κάλινιτς, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από τον Μάιο και που θα έχει συγκεκριμένο πλάνο προπόνησης για να είναι έτοιμος για τον προπονητή Μίσλαβ Καρογλάν, επέστρεψε στην ομάδα της ζωής του ως «πρωταθλητής». Αυτή θα είναι η μόνη σου ανταμοιβή.