Κεφάλαιο Μάρκος Αντόνιο: Ο σοβαρός τραυματισμός, η επιστροφή κι ένας μίνι απολογισμός

Μάρκος Αντόνιο

i

© Intime

Κεφάλαιο Μάρκος Αντόνιο: Ο σοβαρός τραυματισμός, η επιστροφή κι ένας μίνι απολογισμός

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:28 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 07.02.2024

Οι πρώτοι μήνες απραξίας στην Τούμπα και τα έως τώρα πεπραγμένα του Μάρκος Αντόνιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Μάρκος Αντόνιο αποτέλεσε ένα από τα μεταγραφικά «μπαμ» του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος μέσος μετακόμισε στην Ελλάδα ως δανεικός από τη Λάτσιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία μεγάλη ικανοποίηση στο «ασπρόμαυρο στρατόπεδο», λόγω και της αστείρευτης ποιότητάς του. Μέχρι στιγμής, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει τη διαφορά, ωστόσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί απολύτως λογικό έπειτα κι από την περιπέτεια που πέρασε. 

Η βαριά θλάση και οι πρώτοι δύσκολοι μήνες

Από την πρώτη μέρα του περασμένου Σεπτεμβρίου (1/9), όταν και ανακοινώθηκε από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, ο Μάρκος Αντόνιο έμεινε στα πιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Στις αρχές του Αυγούστου, ο βραχύσωμος χαφ τραυματίστηκε σε ένα φιλικό της Λάτσιο κι όπως έδειξαν οι εξετάσεις, υπέστη πολύ βαριά θλάση 2ου προς 3ου βαθμού στον μηρό. Όπως είναι γνωστό, τέτοιου είδους τραυματισμοί απαιτούν σωστή και μακροχρόνια αποθεραπεία, καθώς εάν δεν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Στα μέσα του Οκτώβρη, ο Βραζιλιάνος μπήκε στο πρώτο μέρος της προπόνησης κι άρχισε σταδιακά να βρίσκεται στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός περίμενε υπομονετικά την ενσωμάτωσή του σε φουλ ρυθμούς, με σκοπό να προστεθεί ακόμη ένα πολυεργαλείο στη φαρέτρα του. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση 6-8, όσο και πίσω από τον επιθετικό.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 54χρονος κόουτς του ΠΑΟΚ προτιμάει να τοποθετεί τον Βραζιλιάνο στη θέση «10».

Το ντεμπούτο με τα «ασπρόμαυρα» κι ένας μίνι απολογισμός

Το ντεμπούτο του Μάρκος Αντόνιο ήρθε τρεις μήνες μετά την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη. Στις 4 Δεκεμβρίου και στην αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λαμία (3-0) για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο 23χρονος μέσος πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό στη θέση του Σβαμπ και συστήθηκε για πρώτη φορά στο «ασπρόμαυρο» κοινό. 

Από εκείνο το ματς μέχρι και σήμερα, ο Βραζιλιάνος έχει καταγράψει 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο γκολ.

Επίσης, εκτός από τα δύο γκολ, έχουν υπάρξει αρκετές στιγμές που έχει αποδείξει την ποιότητά του. Από την άλλη βέβαια, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου, αποτελώντας μία κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση στο rotation.