Ξέσπασε ο Ράσφορντ: «Δέχομαι bullying εδώ και μήνες, φτάνει»

Ξέσπασε ο Ράσφορντ: «Δέχομαι bullying εδώ και μήνες, φτάνει»

Κώστας Τόπας 12:04 - 26.04.2024

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, απάντησε σε έναν οπαδό που περιέγραψε τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν ως «απολύτως αηδιαστικό» και «σκληρό».

Τον Φεβρουάριο, ο Μάρκους Ράσφορντ ανταπέδωσε εκείνους που επέκριναν τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια συνέντευξη στο «The Players' Tribune». Ο Άγγλος φορ δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη φόρμα του την περασμένη σεζόν, όπου σημείωσε 30 γκολ και δικαιωματικά αναδείχθηκε ο παίκτης της χρονιάς της ομάδας του για την σεζόν 2022/23.

Φέτος κι έως τώρα έχει πετύχει οκτώ γκολ σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για τον σύλλογο της Premier League, ένα ρεκόρ που συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία. Και εκτός από τη φόρμα του στον αγωνιστικό χώρο, δέχθηκε εκτεταμένη κριτική επειδή εθεάθη σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Μπέλφαστ, ώρες πριν δηλώσει άρρωστος στην προπόνηση της πρώτης ομάδας του.

«Ακούστε, δεν είμαι τέλειος άνθρωπος», είπε στη συνέντευξη στο TPT. «Όταν κάνω ένα λάθος, θα είμαι ο πρώτος που θα σηκώσει το χέρι μου και θα πω ότι πρέπει να τα πάω καλύτερα, αλλά αν αμφισβητήσετε ποτέ τη δέσμευσή μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε θα πρέπει να μιλήσω.

«Είναι σαν κάποιος να αμφισβητεί ολόκληρη την ταυτότητά μου και όλα όσα υποστηρίζω ως άντρας. Μεγάλωσα εδώ. Έχω παίξει σε αυτόν τον σύλλογο από τότε που ήμουν αγόρι. Η οικογένειά μου απέρριψε χρήματα που άλλαξαν τη ζωή μου όταν ήμουν παιδί, γι' αυτό θα μπορούσε να φορέσει αυτό το σήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράσφορντ.

Από τότε που αντεπιτέθηκε σε όσους αμφισβητούν τη δέσμευσή του στη Γιουνάιτεντ νωρίτερα φέτος, ο Ράσφορντ συνέχισε να δέχεται κριτική. Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής (26/04) έδωσε μια εικόνα για την τρέχουσα κατάστασή του. Ενας χρήστης στο Twitter ανήρτησε μια δημοσίευση λέγοντας: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται ο Μάρκους Ράσφορντ είναι απολύτως αηδιαστικός. Είναι σκληρό. Είναι κατάχρηση».

Ώρες αργότερα, ο Ράσφορντ απάντησε λέγοντας: «Εκτιμώ την υποστήριξή σου. Είναι κατάχρηση και είναι εδώ και μήνες. Φτάνει πια».

Ο Ράσφορντ, μίλησε για κάποια από τα Μέσα ενημέρωσης που έλαβε αυτή τη σεζόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που αναφέρθηκε προηγουμένως.

«Δεν προσπαθώ να ασχοληθώ με τα Μέσα ενημέρωσης», είπε. «Καταλαβαίνω το παιχνίδι, ξέρετε τι εννοώ; Δεν γράφουν πραγματικά για μένα. Είναι σαν να γράφουν για αυτόν τον χαρακτήρα, τον "Μάρκους Ράσφορντ". Δεν μπορεί να αφορά μόνο εμένα ως 26χρονο παλικάρι σε μια βραδινή έξοδο, ή αγόρι που παίρνει εισιτήριο στάθμευσης. Πρέπει να αφορά το πόσο κοστίζει το αυτοκίνητό μου, μαντεύοντας τον εβδομαδιαίο μισθό μου, τα κοσμήματά μου ή ακόμα και τα τατουάζ μου».

«Πρέπει να αφορά τη γλώσσα του σώματός μου, να αμφισβητώ την ηθική μου, και να κάνω εικασίες για την οικογένειά μου και το ποδοσφαιρικό μου μέλλον. Υπάρχει ένας τόνος που δεν παίρνετε με όλους τους ποδοσφαιριστές. Ας το αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο Άγγλος φορ.