Ο Ρόι Κιν αποκαλύπτει ότι έπινε ασταμάτητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μερικά πράγματα που έκανα ήταν ντροπή»

Ρόι Κιν

i

PrtScr

Ο Ρόι Κιν αποκαλύπτει ότι έπινε ασταμάτητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μερικά πράγματα που έκανα ήταν ντροπή»

Κώστας Τόπας 11:27 - 26.04.2024

Ο άλλοτε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κίν, μίλησε για τις κακές συνήθειες που είχε ως ποδοσφαιριστής όταν αγωνιζόταν στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Ρόι Κιν, ο θρυλικός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε για κάποιες από τις κακές συνήθειες που απέκτησε αγωνιζόμενος στους «κόκκινους διαβόλους», μεταξύ 1993 και 2006, και αποκάλυψε ότι κατανάλωνε αλκοολούχα ποτά ασταμάτητα όταν έπαιζε στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Ο κόσμος έλεγε ότι ήμουν καλός επαγγελματίας, αλλά μερικά από τα πράγματα που έκανα ήταν εντελώς ντροπή. [Έπινα] τα Σάββατα, σίγουρα. Μετά τις Κυριακές, σίγουρα. Το έκανα συχνά το Σάββατο μετά τους αγώνες ή την Κυριακή . Μετά ήταν Δευτέρα, Τρίτη... Μπύρες ή ό,τι άλλο ήπιαμε, αλλά έβαλα ένα όριο τις Τετάρτες...», εξομολογήθηκε ο Ιρλανδός στο podcast του «Stick To Football».

«Ο λόγος που καταφέραμε να ξεφύγουμε ήταν επειδή το έκαναν και πολλοί παίκτες από τις άλλες ομάδες. Μπορούσαν να πιουν ακόμη και 10 μπύρες, αρκεί να ήταν σωματικά έτοιμοι...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόι Κιν φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε περισσότερες από 470 εμφανίσεις, στις οποίες σημείωσε 51 γκολ και 39 ασίστ. Ενώ αγωνιζόταν στους «κόκκινους διαβόλους», κέρδισε περισσότερους από 10 τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα Champions League και επτά Premier League.

Η καριέρα του Κιν έπεσε δραματικά μετά την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από μια κόντρα με τον Φέργκιουσον. Και μετά από επτά μήνες στη Σέλτικ - τον σύλλογο που υποστήριζε ως παιδί - ο πρώην ήρωας της Νότιγχαμ Φόρεστ σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο μετά από ιατρική συμβουλή τον Ιούνιο του 2006. Ακολούθησαν δύο χρόνια προπονητής στη Σάντερλαντ και στην Ίπσουιτς προτού γίνει αναλυτής του Sky Sports, γνωστός για τις ειλικρινείς απόψεις του.