Γκουαρντιόλα vs Αρτέτα: Αυτή τη μάχη ποιος θα την πάρει;

Μικέλ Αρτέτα & Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Γκουαρντιόλα vs Αρτέτα: Αυτή τη μάχη ποιος θα την πάρει;

Κώστας Τόπας 11:45 - 26.04.2024

Η ήττα της Λίβερπουλ ανοίγει το δρόμο τόσο για τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και για την Άρσεναλ για να φτάσουν στην κατάκτηση της Premier League.

Αυτό που φαινόταν ότι επρόκειτο να είναι ένας τελικός πόλεμος τριών για την κατάκτηση της Premier League θα γίνει τελικά μια πραγματική μάχη για δύο για το αγγλικό πρωτάθλημα. Στη μία πλευρά του ρινγκ, η παντοδύναμη Μάντσεστερ Σίτι σε αναζήτηση του τέταρτου συνεχόμενου στέμματος της. Στην άλλη η επίδοξη Άρσεναλ που επιδιώκει να σπάσει την ηγεμονία των Πολιτών, με τον Αρτέτα στο τιμόνι. Ένας επικός αγώνας που θα κρίνει τον μελλοντικό μονάρχη της Αγγλίας τις επόμενες εβδομάδες.

Η απογοητευτική τελική ευθεία της σεζόν για τη Λίβερπουλ, η οποία έχασε σχεδόν όλες τις πιθανότητές της να παλέψει για το αγγλικό πρωτάθλημα μετά την ήττα από την Έβερτον αυτήν την Τετάρτη (24/04), άνοιξε τον δρόμο τόσο για τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και για την Άρσεναλ να ανταγωνιστούν μόνοι τους στην Premier League. Ετσι, στο Μέρσεϊσαϊντ δεν θα έχουν τον επιθυμητό αντίο για τον «Γιούργκεν Κλοπ», ο οποίος είδε την τελευταία του αυτοκρατορία να καταρρέει όταν χρειαζόταν περισσότερο για να προχωρήσει τα αποτελέσματά του

Σε μια Premier League που δεν επιτρέπει λάθη, η παραμικρή οπισθοδρόμηση μπορεί να μεταφραστεί σε απώλεια κάθε φιλοδοξίας για το αγγλικό πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ το είχε στα χέρια της, αν και δεν έχει αντέξει την ασφυκτική πίεση των δύο τελευταίων ομάδων στην κούρσα του τίτλου.

Αρτέτα vs. Γκουαρντιόλα: Η τελική μάχη

Με τη Λίβερπουλ εκτός εξίσωσης, η Άρσεναλ θα είναι η μόνη διεκδικήτρια για την ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παραμένει ασταμάτητη στο δρόμο για την τέταρτη συνεχόμενη κορωνίδα της στην Αγγλία μετά τη νίκη της επί της Μπράιτον, αν και οι «κανονιέρηδες» γνωρίζουν ότι έχουν μια ιστορική ευκαιρία να κατακτήσουν την Premier League είκοσι χρόνια αργότερα.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα γνωρίζει ότι έδωσε ήδη το αγγλικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, όταν ουσιαστικά το είχε κατακτήσει, επομένως έχει συνωμοτήσει για να αποφύγει την επανάληψη των ίδιων λαθών σε μια νέα ήττα που θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση για την ομάδα του Λονδίνου. Χωρίς να συμμετέχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Άρσεναλ μπορεί να επικεντρωθεί στις μονομαχίες της στο πρωτάθλημα, τέσσερις τελικούς στους οποίους πρέπει να προχωρήσει ό,τι κι αν γίνει.

Ωστόσο, γνωρίζουν επίσης ότι δεν εξαρτώνται από τον εαυτό τους για να το πετύχουν. Η ήττα από την Άστον Βίλα σημαίνει ότι η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια αν ολοκληρώσει όλα τα παιχνίδια που απομένουν στο καλεντάρι. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έχουν δύο λιγότερα παιχνίδια, αν και η νίκη τους θα σήμαινε ότι θα ήταν και πάλι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος σε αυτή την τελευταία γραμμή της σεζόν.

Δεν θα είναι εύκολο για αυτούς, αφού έχουν μπροστά τους κορυφαίους αντιπάλους όπως η Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ, τους οποίους θα πρέπει να ξεπεράσουν για να διατηρήσουν τον τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Ένας τιτάνιος αμφίδρομος αγώνας που θα κρίνει τον επόμενο βασιλιά της Αγγλίας.