Ανακοίνωσε τον Ομπαμεγιάνγκ η Μαρσέιγ

Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

i

©Marseille

Ανακοίνωσε τον Ομπαμεγιάνγκ η Μαρσέιγ

Κώστας Τσιακλής 20:51 - 21.07.2023

Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Τσέλσι.

Παίκτης της Μαρσέιγ με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός αποχώρησε από την Τσέλσι και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τους Γάλλους.

Τα σενάρια που ήθελαν τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να αποχωρεί από την Τσέλσι επιβεβαιώθηκαν αφού ο Γκαμπονέζος επιθετικός ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Μαρσέιγ. Ο Ομπαμεγιάνγκ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα παραμείνει στη Μασσαλία μέχρι και το 2026.

Αυτή είναι η έκτη καλοκαιρινή μεταγραφή για τους Μασσαλούς. Νωρίτερα είχαν αποκτηθεί οι Ρενάν Λόντι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Τζόφρι Κοντογκμπιά (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αμίν Χαρίτ (Σάλκε) και Λουίς Ενρίκε (Μποταφόγκο).

Η ανακοίνωση της Μαρσέιγ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ολιμπίκ Μαρσέιγ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο επιθετικός εντάχθηκε στον σύλλογο μετά την επιτυχία του στις ιατρικές εξετάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ομπαμεγιάνγκ έπαιξε και στο παρελθόν στη Γαλλία αφού έπαιξε σε Μπαστιά (Κ19), Ντιζόν, Λιλ, Μονακό και Σεν Ετιέν. Φυσικά πιο γνωστός είναι από το πέρασμα του σε Μίλαν, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι.

Τις περισσότερες συμμετοχές της έχει με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, στην οποία έπαιξε από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Με τους Βεστφαλούς είχε 213 συμμετοχές, 141 γκολ και 36 ασίστ. Επίσης κατέκτησε ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ. Πάντως την περίοδο 2016-2017 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Bundesliga με 31 τέρματα.

Όπως προαναφέραμε η τελευταία του ομάδα ήταν η Τσέλσι που τον απέκτησε με 12 εκατομμύρια ευρώ από τη Μπαρτσελόνα. Το πέρασμα του από τους «μπλε» δεν ήταν ιδιαίτερα καλό αφού είχε μόλις τρία γκολ και μια ασίστ σε 21 αγώνες. Ακριβώς το αντίθετο μπορεί να πει κάποιος για την παρουσία του στην Άρσεναλ αφού σε 163 αναμετρήσεις είχε σημειώσει 92 γκολ και 21 ασίστ. Τη σεζόν 2018-2019 μοιράστηκε το χρυσό παπόυτσι στην Premier League με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ (22 γκολ).