Αναβρασμός στη Λισαβόνα με τους οπαδούς της Μαρσέιγ: «Αν χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε κάγκελα θα το κάνουμε»

Οπαδοί Μαρσέιγ

i

©Intime

Αναβρασμός στη Λισαβόνα με τους οπαδούς της Μαρσέιγ: «Αν χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε κάγκελα θα το κάνουμε»

Κώστας Τόπας 15:39 - 11.04.2024

Αναβρασμός επικρατεί στη Λισαβόνα, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Μαρσέιγ, καθώς οπαδοί των Μασσαλών έχουν ταξιδέψει στην Πορτογαλία παρά την απαγόρευση που τους είχε τεθεί.

Η είσοδος στους οπαδούς της Μαρσέιγ στο «Ντα Λουζ» για τον αγώνα της Πέμπτης (11/04, 22:00) με την Μπενφίκα, ενόψει του πρώτου αγώνα των προημιτελικών του Europa League, αλλά πολλοί αποφάσισαν να μην ακυρώσουν το ταξίδι στη Λισαβόνα. 

Ενας οπαδός των Μασσαλών έδωσε την κατάθεσή του στο γαλλικό ραδιόφωνο «Franceinfo», λέγοντας: «Κατανοούμε την απόφαση της Μπενφίκα, η οποία βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας. Είναι 100% υπαίτια η αστυνομική περιφέρεια της περιφέρειας Μπους-ντου-Ρον, η οποία είναι ακατανόητη", ξεκίνησε λέγοντας, αναφέροντας αργότερα ότι ξόδεψε μεταξύ 350 και 400 ευρώ για το ταξίδι στην πορτογαλική πρωτεύουσα. «Αν δεν μπω στο γήπεδο μπορεί να απογοητευτώ λίγο», παραδέχτηκε.

«Πήραμε ρεπό από τη δουλειά, ξοδέψαμε εκατοντάδες ευρώ, είναι το πάθος μας. Ας τους δείξουμε ότι δεν θα υποκύψουμε στους κανόνες. Έχουμε βαρεθεί με την απαγόρευση ταξιδιών στους φιλάθλους. Δεν καταλαβαίνουν τι ποδόσφαιρο μπορεί να σημαίνει στη Γαλλία, και ειδικά στη Μασσαλία», πρόσθεσε ο οπαδός της Μαρσέιγ.

Ενας άλλος φίλος της γαλλικής ομάδας τόνισε από την πλευρά του πριν φύγει με το λεωφορείο για τη Λισαβόνα: «Πηγαίνουμε εκεί με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα πάμε στο γήπεδο ό,τι και να γίνει. Δεν θα πούμε ψέματα, θα δώσουμε μάχη. Αν χρειαστεί να πηδήξουμε πάνω από τα κάγκελα, θα το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Μπενφίκα ακύρωσε τα εισιτήρια που είχαν ήδη εκδώσει και είχαν αγοράσει οι οπαδοί της Μαρσέιγ για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης. Ο πορτογαλικός σύλλογος είπε «ότι είχαν προειδοποιηθεί από τις αρχές για απειλή κατά της δημόσιας τάξης μέσω της διάπραξης βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό που αφορά οπαδούς και των δύο συλλόγων, καθώς και με τις δυνάμεις ασφαλείας».