Έχασε από τη Νις και απομακρύνθηκε από την κορυφή η Μαρσέιγ (1-3)
i

Παγιέτ/ Φωτό Αρχείου/ John Berry/Getty Images

Έχασε από τη Νις και απομακρύνθηκε από την κορυφή η Μαρσέιγ (1-3)

Sportal newsroom 00:03 - 06.02.2023

Η Μαρσέιγ γνώρισε την ήττα από τη Νις με 1-3 και απομακρύνθηκε από τη κορυφή της βαθμολογίας.

Διπλό στη Μασσαλία πήρε η Νις, η οποία κέρδισε 1-2 την Μαρσέιγ. Η ομάδα της Νίκαιας μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Σοφιάν Ντιόπ στο 38' και έξι λεπτά μετά ο Λαμπόρ διπλασίσε τα τέρματα για την ομάδα του. Η Μαρσέιγ μείωσε σε 1-2 με τον Μαλινόφσκι στο 60', αλλά στο 85' ο Μπραχίμι έκανε το 1-3 και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Με τους τρεις βαθμούς η Νις ανέβηκε στην όγδοη θέση με 34 βαθμούς, σε αντίθεση με την ομάδα της Μασσαλίας που έχασε έδαφος από την κορυφή, καθώς είναι στους 46 πόντους, οχτώ πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, που κέρδισε χθες (Σάββατο 4/2) τη Τουλούζ 2-1.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η Μονακό πήρε τους τρεις βαθμούς, κερδίζοντας εκτός έδρας την Κλερμόν 2-0. Το σκορ για τους «Μονεγάσκους» το άνοιξε ο Μαριπάν στο 3' και δέκα λεπτά μετά ο Εμπολό έκανε το 2-0, σκορ το οποίο ήταν το τελικό. Στη τέταρτη θέση παρέμεινε η Μονακό με 44 βαθμούς, στους τριάντα βαθμούς και στην εντέκατη θέση βρίσκεται η Κλερμόν.

Η Λανς έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη Παρί Σεν Ζερμέν, φέρνοντας ισοπαλία (1-1) με την Μπρεστ εκτός έδρας. Το σκορ για την Μπρεστ το άνοιξε ο Λε Ντουαρόν στο 54', ενώ στο 83΄ο Γκραντί ισοφάρισε για την Λανς και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Λανς με 46 βαθμούς, στη 14η θέση με είκοσι βαθμούς είναι η Μπρεστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Κλερμόν-Μονακό 0-2
Αζαξιό-Ναντ 0-2 
Οσέρ-Ρεν 0-0
Λοριάν-Ανζέρ 0-0
Στρασβούργο-Μονπελιέ 2-0
Μπρεστ-Λανς 1-1