Οργή στην Αγγλία με τον Μαρτίνες: «Είναι απλά ηλίθιος, είναι μία ντροπή»

Eμιλιάνο Μαρτίνες

i

© PrtScr

Οργή στην Αγγλία με τον Μαρτίνες: «Είναι απλά ηλίθιος, είναι μία ντροπή»

Γιάννης Λιβανός • 13:36 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 19.12.2023

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους χαρακτήρες του ποδοσφαίρου στις μέρες μας. Στο πρόσφατο παιχνίδι της Άστον Βίλα με την Μπρέντφορντ, ενεπλάκη για άλλη μια φορά σε μια αμφιλεγόμενη φάση στα τελευταία λεπτά. Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί και ο Μαρτίνες άρπαξε από τη φανέλα τον Νιλ Μόπεϊ, επιθετικό της Μπρέντφορντ, για να τον σηκώσει από το έδαφος, ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν στον επόπτη.

Πρωταγωνιστής σε μία αμφιλεγόμενη φάση ήταν ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, καθώς αρχικά έσπρωξε  τον Νιλ Μόπεϊ της Μπρέντφορντ, ο οποίος  διαμαρτυρόταν στον διαιτητή. Στη συνέχεια ο Μαρτίνες άρπαξε από τη φανέλα τον Μόπεϊ και εκεί ήταν που «άναψαν συνολικά τα αίματα» Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του συμπαίκτη του Μαρτίνες, Καμαρά με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα σε παίκτη της Μπράιτον.

 Όλα αυτά φυσικά δεν πέρασαν απαρατήρητα και ο Μαρτίνες έγινε αντικείμενο κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένα αγγλικά μέσα ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα στην Daily Mail, ο Μάικ Κίγκαν  δήλωσε:  «Δεν μου αρέσει καθόλου ο Μαρτίνεζ και χθες ήταν ντροπή», ενώ και ο Ίαν Λέιντιμαν πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι ηλίθιος, αν είμαι ειλικρινής. Θα αναστατώσω τον κόσμο αν το πω αυτό, αλλά έτσι νομίζω. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, αλλά λίγο ηλίθιος».

Το περιστατικό με την Μπρέντφορντ σημειώθηκε μόλις μία ημέρα πριν από την πρώτη επέτειο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή. Ήταν ένα γεγονός που ώθησε και τους Άγγλους δημοσιογράφους να θυμηθούν τη χειρονομία που έκανε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες όταν παρέλαβε το βραβείο του Χρυσού Γαντιού για το τουρνουά. 

«Νόμιζα ότι ήταν ηλίθιος γι' αυτό που έκανε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και το γεγονός ότι δεν το έκανε, το φόρεσε σχεδόν σαν παράσημο τιμής, το οποίο είναι αξιολύπητο. Θα έπρεπε να τον θυμόμαστε επειδή έκανε μία από τις καλύτερες αποκρούσεις που έχω δει ποτέ σε ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου».

«Είναι ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους ποδοσφαιριστές της Γαλλίας να είναι στην πλευρά των ηττημένων. Δείξτε λίγο ήθος και σεβασμό», κατέληξε ο Λείντιμαν. Ο Ντιμπού (Μαρτίνες) και ο χαρακτήρας του δέχεται επικρίσεις από τον αγγλικό Τύπο που έχει βαρεθεί τη συμπεριφορά του.

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης