Οταν ο Μαρτσίνιακ που «έσπρωξε» την Παρί είχε κάνει έξαλλους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (vids)

Σιμόν Μαρτσίνιακ

i

© Intime

Οταν ο Μαρτσίνιακ που «έσπρωξε» την Παρί είχε κάνει έξαλλους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (vids)

Κώστας Τόπας 08:38 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 30.11.2023

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ ξεσήκωσε αντιδράσεις με την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Νιουκάστλ. Κάτι που είχε καταφέρει να κάνει και σε αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων.

Εξαλλοι είναι στη Νιουκάστλ και γενικότερα στην Αγγλία για το πέναλτι «σκάνδαλο» που καταλόγισε ο Μαρτσίνιακ και γλίτωσε την Παρί Σεν Ζερμέν από την ήττα. Ο Πολωνός ρέφερι έχει ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Γεννημένος το 1981, ο Πολωνός Μαρτσίνιακ είναι διαιτητής στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του από το 2008, ενώ έγινε διεθνής την 1η Ιανουαρίου 2011. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αποβλήθηκε σε έναν αγώνα που έπαιζε ως ποδοσφαιριστής και ξεσπώντας στον διαιτητή του είπε «είσαι ο χειρότερος διαιτητής που έχω δει». Η απάντηση του ρέφερι ήταν αυτή που του άλλαξε τη ζωή. «Αν νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα, δοκίμασε το…».

Ο «πόλεμος» στο Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους για τα προημιτελικά του Conference League του 2022, ενώ μετά από αυτή έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές των Μασσαλών και αστυνομικούς. Ο Μαρτσίνιακ που είχε κληθεί να διευθύνει την αναμέτρηση των δύο ομάδων, είχε μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν στην έδρα των Γάλλων κι είχε κάνει λόγο για... πραγματικό πόλεμο στις εξέδρες.

«Διηύθυνα έναν αγώνα στα προημιτελικά του Conference League μεταξύ της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ. Ήταν ένα… τρελό ματς λόγω των όσων δημιούργησαν οι οπαδοί! Έγινε πραγματικός πόλεμος στις εξέδρες με ρίψη φωτοβολίδων και ρίψη αντικειμένων προς τους παίκτες των δυο ομάδων. Δεν ήταν στο επίπεδο των αγώνων Champions League, αλλά έγινε μια μεγάλη μάχη εντός αγωνιστικού χώρου και είχε μεγάλη επιθετικότητα ανάμεσα στους δυο αντιπάλους. Ήταν ένα δυσάρεστο λόγω των γεγονότων εκτός αγωνιστικού χώρου παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα για μένα ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.

Τα παράπονα του Ολυμπιακού

Από την άλλη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Γουλβς το 2020, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία του, θεωρώντας πως τους στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι αποφάσεις του Μαρτσίνιακ που έκαναν έξαλλη την ΑΕΚ

Ούτε η ΑΕΚ έχει ευχάριστες αναμνήσεις από τον Πολωνό ρέφερι. Ο Μαρτσίνιακ είχε οριστεί στο Μαρσέιγ - ΑΕΚ στο «Βελοντρόμ» και ήταν αυτός που έκλεισε τα μάτια στο κραυγαλέο φάουλ του Βιτίνια στον Βίντα, πριν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρεθεί τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς και δώσει το προβάδισμα στη γαλλική ομάδα.

«Βράζουν» στην Αγγλία για το πέναλτι-σκάνδαλο της Παρί: «Είναι ληστεία, γελοία απόφαση του Μαρτσίνιακ» (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

08:24 - 29.11.2023

«Βράζουν» στην Αγγλία για το πέναλτι-σκάνδαλο της Παρί: «Είναι ληστεία, γελοία απόφαση του Μαρτσίνιακ» (vids)

Εξαλλοι είναι στη Νιουκάστλ και γενικότερα στην Αγγλία για το πέναλτι «σκάνδαλο» που καταλόγισε ο Μαρτσίνιακ και γλίτωσε την Παρί Σεν Ζερμέν από την ήττα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο τέταρτος στην αναμέτρηση της Παρί με τη Νιούκαστλ ήταν ο Ρατσκόφκσι που είχε οριστεί να διευθύνει το περσινό ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη για τα Play Offs της Stoiximan Super League και είχε φθάσει στην Αθήνα όντας μεθυσμένος.