Η Άτλας ανακοίνωσε τον Ματέο Γκαρσία

Ματέο Γκαρσία

i

©atlas.fc

Η Άτλας ανακοίνωσε τον Ματέο Γκαρσία

Αλέξης Σαββόπουλος 10:54 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 25.06.2023

Και επίσημα ποδοσφαιριστής της Μεξικάνικης ομάδας ο 27χρονος αργεντινός. Μέσα στην ημέρα και η ανακοίνωση από τον Άρη.

Την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία ανακοίνωσε και επίσημα η Άτλας, ολοκληρώνοντας την απόκτηση του 27χρονου Αργεντινού. Ο πρώην παίκτης του Άρη βρισκόταν από χθες στο Μεξικό για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι τριετούς διάρκειας.

«Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση, ξέρω ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο, μια ομάδα που κερδίζει, θέλω να έρθω και να μπορέσω να προσαρμοστώ στην ομάδα και να ανταποκριθώ σε αυτό που ζητά και σημαίνει ο σύλλογος, για να πετύχω σημαντικά πράγματα», ήταν τα πρώτα λόγια του. Όσο για τις προκλήσεις που έχει μπροστά του ανέφερε: «Προσπαθώ να παίξω, να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο, να συνεισφέρω με καλή απόδοση, να βάζω γκολ, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομάδα, είναι αυτό που προσέχω περισσότερο, ναι. 

Είμαστε όλοι μαζί, θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα αγάπης που έλαβα αυτές τις μέρες, από τότε που βγήκε η είδηση ότι αυτό προχωρούσε και ότι μπορεί να συμβεί, σκεφτόμουν ήδη να έρθω, είχα μιλήσει με τον εκπρόσωπό μου για αρκετές ημέρες, ανέφερα ότι ήθελα να συμβεί αυτό. Θα δίνω πάντα το εκατό τοις εκατό μου, το καλύτερο, και με την υποστήριξη των οπαδών μας θα έχουμε μια υπέροχη σεζόν».

Μετά την Άτλας, μέσα στη διάρκεια της μέρα θα ανακοινώσει και ο Αρης την παραχώρηση του παίκτη.

Στα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Άρη ο Ματέο Γκαρσία (με ένα διάλλειμα ενός έτους που πήγε στον Ερυθρό Αστέρα), μέτρησε 137 παιχνίδια με 20 γκολ και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τα μισά από αυτά τα γκολ να είναι στην πρώτη καταπληκτική του σεζόν με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Los Zorros έχουν μια νέα ενίσχυση, τον Mateo García, ο οποίος έρχεται από τον Aris Salónica Fútbol Club of Greece. Ο καταγόμενος από την Κόρδοβα της Αργεντινής, γεννήθηκε το 1996 και έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 ετών στην πατρίδα του, με την ομάδα της Instituto Atlético Central de Córdoba. Μετά από μια-δυο σεζόν με τους Albirrojos, στις οποίες έγινε βασικός και ξεχώρισε πάνω από τους συμπαίκτες του, ο Mateo μεταγράφηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στην Ισπανία, παίζοντας τη σεζόν 2017-2018 στη La Liga με την Club Deportivo Las Palmas.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα της La Furia Roja, έπαιξε για δύο ακόμη ομάδες: την Club Atlético Osasuna και την Agrupación Deportiva Alcorcón. Η μεγάλη του εμφάνιση στο «Álcor» τον οδήγησε στην Ελλάδα με τον Άρη, όπου συνέχισε να επιδεικνύει τη σπουδαία του ποιότητα, λαμβάνοντας προτάσεις από διαφορετικές ομάδες στο τέλος της σεζόν 2018-2019. Ο Ματέο αποφάσισε να παίξει την επόμενη χρονιά για τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, μια ομάδα που οδήγησε για να κερδίσει τη Σούπερ Λιγκ της Σερβίας και να παίξει μαζί της το Champions League.

Μετά την παραμονή του εκεί, ο García επιστρέφει στον Άρη Θεσσαλονίκης. Μετά από τρία χρόνια ως σημείο αναφοράς για τον ελληνικό σύλλογο όπου έπαιξε περισσότερα από εκατό παιχνίδια, ο μέσος εντάσσεται στο Los Zorros ξεχωρίζοντας το ταλέντο του, την ταχύτητα με την μπάλα, την ντρίμπλα, την τόλμη και την εκρηκτικότητα».