Με το βλέμμα "καρφωμένο" πάνω σε Γκαρσία και Αραούχο
i

Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο/©intime

Με το βλέμμα "καρφωμένο" πάνω σε Γκαρσία και Αραούχο

Κώστας Τσίλης 11:00 - 01.11.2023

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για τα ματς με την Κηφισιά αλλά και την Μαρσέιγ, ξεκινά σήμερα και ο Αλμέιδα "τσεκάρει" την κατάσταση κυρίως του Γκαρσία αλλά και του Αραούχο

Για την ΑΕΚ το πρώτο μισό αυτής της εξάδας συνεχόμενων αγώνων μέχρι και την επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, έκλεισε με πρόσημο θετικό. Ήταν και η πιο... ζόρικη τριάδα, καθώς ήταν τα ματς σε Τρίπολη, σε Βελοντρόμ και με ΠΑΟΚ. Χθες ο Ματίας Αλμέιδα είχε δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του και σήμερα ξεκίνησε η προετοιμασία και για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κηφισιά αλλά και με ορίζοντα αυτό της επόμενης Πέμπτης με την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα και το βλέμμα του Αργεντινού τεχνικού είναι "καρφωμένο" πάνω κυρίως στον Λιβάι Γκαρσία, αλλά και τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αλμέιδα θέλει να τσεκάρει ήδη από σήμερα, την κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ποδοσφαιριστές, αλλά και το πότε θα μπορούν να ανεβάσουν στροφές για να τους υπολογίζει ξανά στην αγωνιστική εξίσωση. 

Ο Γκαρσία μετρά πολύ μεγαλύτερο διάστημα απουσίας σε σχέση με τον Αραούχο. Κάτι που ενδεχομένως σημαίνει, με εντελώς... μπακαλίστικους υπολογισμούς, πως είναι και πιο κοντά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Και για τους δυο παίκτες ισχύει πως δεν πρόκειται να παρθεί κανένα ρίσκο και πως θα μπουν όταν πλέον θα είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Είτε για να ξεκινήσουν βασικοί, είτε για να παίξουν για αρχή για 15 λεπτά, όπως συνέβη με τον Γκατσίνοβιτς και με τον Πισάρο την περασμένη Κυριακή. 

Από την εικόνα που θα έχει ο Αλμέιδα ακόμα και από την σημερινή πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας, από τους Γκαρσία και Αραούχο, θα πάρει και μια εκτίμηση για το εάν και πόσο μπορεί να υπολογίζει στους δυο παίκτες, στα ματς που ακολουθούν. Για αρχή αυτό του Σαββάτου με την Κηφισιά αλλά κυρίως αυτό της επόμενης Πέμπτης με την Μαρσέιγ, που μοιάζει να είναι και το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ.