Με τον Αλμέιδα ο Πινέδα θα παίξει ακόμα και τερματοφύλακας στην ΑΕΚ και θα πιάσει πέναλτι
i

Ματίας Αλμέιδα, Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Με τον Αλμέιδα ο Πινέδα θα παίξει ακόμα και τερματοφύλακας στην ΑΕΚ και θα πιάσει πέναλτι

Κώστας Τσίλης 10:00 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 27.02.2024

Ο Αλμέιδα έδειξε στο ματς με την Κηφισιά πως είναι ικανός να χρησιμοποιήσει τον Πινέδα σε οποιονδήποτε ρόλο και ο Μεξικανός να κάνει πάλι... θαύματα

Όταν τον περασμένο καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε σταθερά να φέρει τον Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ και όταν ο Μεξικανός χάλαγε κάθε προοπτική άλλης μεταγραφής για να δουλέψει ξανά με τον Αργεντινό τεχνικό, ουδείς μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε. Ήταν δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόσο κομβικός θα ήταν ο παίκτης για την ομάδα. Ήταν αδύνατον να ακόμα και να φανταστεί, σε ποια βάση ήταν τοποθετημένη η ποδοσφαιρική σχέση των δυο. 

Όσο όμως έχουν γίνει από την αρχή της φετινής σεζόν, αλλά κυρίως τις τελευταίες τρείς μέρες, έχουν φανερώσει ένα πράγμα. Ο Αλμέιδα είναι σίγουρος πως μπορεί να δώσει στον Πινέδα να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Και ο Μεξικανός είναι απολύτως έτοιμος, να τα κάνει και μάλιστα άριστα. Δείτε λίγο τι έγινε από Κυριακή σε Τετάρτη. Ο Πινέδα στο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ και ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της νίκης. 

Τρείς μέρες μετά, σε παιχνίδι κυπέλλου με την Κηφισιά που ήταν στην πραγματικότητα αδιάφορο, ο Αλμέιδα δεν δίνει ανάσες στον Μεξικανό. Τον βάζει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 2-0 υπέρ της ΑΕΚ. Και μάλιστα του δίνει και τον ρόλο του δεξιού μπακ. Έναν ρόλο που φυσικά είναι πολύ μακριά απ' αυτό που συνήθως παίζει ο Πινέδα. Τι κάνει ο Μεξικανός;

Υπηρετεί τον ρόλο με θαυμαστή συνέπεια, καθώς και μαρκάρει και κλέβει μπάλες. Ενώ σ' ένα από τα ανεβάσματα του, κάνει εξαιρετική προσπάθεια από την δεξιά πλευρά της περιοχής και φτάνει εκεί ακριβώς που η παράλληλη μπαλιά του, είναι "πάρε - βάλε" για να κάνει ο Μαχαίρας το 3-0.  Με λίγα λόγια και δεξί μπακ και ασίστ στο ματς ο Πινέδα. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Αλμέιδα δεν έβαλε σ' αυτό το ματς με την Κηφισιά για πρώτη φορά τον Μεξικανό στο δεξί άκρο της άμυνας. Το είχε ξανακάνει στον πρώτο γύρο, τότε σε ματς πρωταθλήματος, στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Όπως επίσης και δεν είναι η μοναδική θέση που έχει αλλάξει στον Πινέδα.

Ο Μεξικανός μέσα σε περίπου μισή σεζόν, έχει προλάβει να παίξει ως δεύτερος αμυντικός μέσος, ως δεξί μπακ, ως "δεκάρι", ως δεξιός ακραίος επιθετικός και ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Και μέσα απ' όλη αυτή την διαδικασία ο Πινέδα έχει φτάσει τα πέντε γκολ και πάει φουλ για ρεκόρ καριέρας, έχει προσθέσει και τέσσερις ασίστ και είναι ποδοσφαιρικά τρισευτυχισμένος. 

Προφανώς όλο αυτό λειτουργεί ευεργετικά μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, καθότι ο Μεξικανός είναι από τους πιο κομβικούς και επιδραστικούς παίκτης της ΑΕΚ. Ενώ ευεργετικά λειτουργεί και μέσα στα αποδυτήρια, καθώς η διαχείριση που κάνει ο Αλμέιδα σ' έναν παίκτη που ξέρουν και τα... δοκάρια στα Σπάτα πως είναι «δικό» του παιδί, είναι ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. 

Και φυσικά δεν μπορεί να μην μπει και η παράμετρος που αφορά το μέλλον του Πινέδα. Μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε επ' αυτού συζήτηση, πολλώ δε μάλλον εξέλιξη. Όμως το γεγονός πως ο Μεξικανός αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να συνεργαστεί και πάλι με τον Αλμέιδα, είναι απίθανο να μην παίξει ρόλο στις σκέψεις του για το μέλλον του.