Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλβέρδε αποθεώνουν Μεντιλίμπαρ και Ολυμπιακό (vid)

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλβέρδε αποθεώνουν Μεντιλίμπαρ και Ολυμπιακό (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:07 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 20.05.2024

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθέωσε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League.

Τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποθέωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως ανάρτησε ο επίσημος λογαριασμός της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Twitter, με μήνυμα «Μόνο ερυθρόλευκοι»!

«Ήταν εξαιρετικός. Εκπληκτικό αυτό που έκανε. Ειδικά για κάποιον όπως εγώ, που ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερο κλαμπ μου μετά την Αθλέτικ. Χωρίς καμία αμφιβολία. Για την ομάδα αυτή η επιτυχία είναι κάτι το εκπληκτικό. Ειδικά τώρα που συνέβη με τον “Μέντι”, είναι ότι καλύτερο!», τόνισε ο Βαλβέρδε.

Θυμίζουμε πως μετά τον θρίαμβο στο Μπέρμιγχαμ (2-4), ο Ολυμπιακός συνέχισε το... βιολί του στη ρεβάνς του Φαλήρου και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League.

Σε ένα κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 2-0 της Άστον Βίλα χάρη στον «killer» Ελ Κααμπί κι έδωσε συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Μετά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν με 16.532.000 ευρώ. Σε περίπτωση μάλιστα που κατακτήσουν και την κούπα, τότε θα λάβουν ακόμα δύο εκατομμύρια ευρώ και συνολικά θα φτάσουν τα 18.532.000 ευρώ.

Με τις δύο νίκες στους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο πρώτος σύλλογος στην σύντομη ιστορία του Europa Conference League, που επικρατεί και στα δύο ματς της ημιτελικής φάσης με δύο γκολ διαφορά. Κι έτσι έγραψε ιστορία.