Μεντιλίμπαρ: «Ευχαριστώ την Σεβίλλη που με απέλυσε και βρίσκομαι εδώ»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Ευχαριστώ την Σεβίλλη που με απέλυσε και βρίσκομαι εδώ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:02 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 01:00 - 20.05.2024

Τις σκέψεις του εν όψει Ολυμπιακός - Άστον Βίλα, για τα ημιτελικά του Europa Conference League, εξέφρασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μέσω της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ένα ματς, μία πρόκριση! Αυτό τον χαρακτήρα έχει η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Άστον Βίλα, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης (9/5). Στόχος των «ερυθρόλευκων» - μετά το 2-4 στην Αγγλία - είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους χαρίσει μία θέση στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League.

Τις σκέψεις του για το παιχνίδι εξέφρασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. Μεταξύ άλλων ο ίδιος... ευχαρίστησε τη Σεβίλλη που τον απέλυσε, με αποτέλεσμα εκείνος να αναλάβει τον Ολυμπιακό τη φετινή χρονιά. Παράλληλα έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο, λέγοντας πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να τους δώσει χαρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για το αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς: «Ελπίζω πως όχι. Ελπίζω να υπάρχει ένα σημαντικότερο»

Για το σκορ του πρώτου αγώνα και το πως επηρεάζει τη συγκέντρωση: «Είναι υποχρέωση μας να είμαστε συγκεντρωμένοι. Υπάρχει και παράδειγμα. Στην προηγούμενη φάση χάσαμε με 4-1 και τελικά αποκλείσαμε τον αντίπαλό μας με έξι γκολ. Αύριο είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί»

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί στη θέση της Άστον Βίλα: «Νομίζω πως δεν άλλαξαν οι ρόλοι με την Άστον Βίλα. Μία πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Νομίζω πως υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες».

Για το που μπορεί να φτάσει το «θαύμα»: «Μπορώ να μιλήσω μόνο για το διάστημα που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε μία καλή ομάδα που μπορεί να παίρνει τρόπαια και νίκες. Όταν είσαι καλός και πιστεύεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις, τότε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».

Για το πως θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός: «Θα το δείτε αύριο»

Για την πορεία της Σεβίλλης και την ομοιότητα με τον Ολυμπιακό: «Είμαι 30 χρόνια προπονητής. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις. Δεν πίστευα στην αρχή ότι θα φτάσω να κατακτώ τίτλους. Ευχαριστώ την Σεβίλλη που με απέλυσε και βρίσκομαι εδώ. Όταν ήρθα η ομάδα δεν πήγαινε καλά».

Για το αν το ματς θέλει μυαλό η καρδιά: «Και τα δύο χρειάζονται. Αν χρησιμοποιήσεις ένα από τα δύο δεν λειτουργεί καλά. Οπωσδήποτε χρειάζεται η σκέψη αλλά χρειάζεται και το θάρρος».

Ιμπόρα: «Θέλω να κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου, να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο την πρόκριση»
CONFERENCE LEAGUE

18:03 - 08.05.2024

Ιμπόρα: «Θέλω να κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου, να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο την πρόκριση»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άστον Βίλα, τόνισε μεταξύ άλλων πως θέλει να κατακτήσει με τον Ολυμπιακό το τρόπαιο, γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να πανηγυρίσει την πρόκριση μαζί με τον κόσμο.

Για τη «δίψα» του πρωτάρη: «Πραγματικά όπως είπε και ο Βιθέντε, η θέληση που έχει ο σύλλογος μπορεί να μας βοηθήσει. Θα πρέπει να είμαστε και καλύτεροι από τον αντίπαλο. Όμως αυτή η "δίψα" πρέπει να μας βοηθήσει».

Για τον Ουνάι Έμερι: «Πριν από 20 χρόνια παίξαμε αντίπαλοι για πρώτη φορά. Συνέπεσε με κοινή άνοδο στη La Liga. Νομίζω πως στις περισσότερες μεταξύ μας αναμετρήσεις τα ματς ήταν ισορροπημένα. Εγώ έχω αλλάξει λιγότερο από τον Έμερι. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το πως εστιάζει στις λεπτομέρειες. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πιστεύει πως μπορεί να μας αποκλείσει».

Για το αν έχει εισπράξει από τον κόσμο το τι σημαίνει το ματς και το μήνυμά του προς αυτόν: «Το μήνυμα είναι ότι αύριο θα τα δώσουμε όλα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ξέρουμε τι σημαίνει για τον κόσμο. Εμείς θα τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε τι σημαίνει για αυτούς».