Μεντιλίμπαρ: «Το να φτάνεις σε τελικό Ευρώπης είναι κάτι πολύ μεγάλο» - Αποθέωση από τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του

Ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Το να φτάνεις σε τελικό Ευρώπης είναι κάτι πολύ μεγάλο» - Αποθέωση από τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 01:05 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 20.05.2024

Πανευτυχής ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός - Άστον Βίλα. Λίγο πριν αυτή αρχίσει, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα χειροκρότησαν θερμά τον Ισπανό τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός ήταν Olympiacos απέναντι στην Άστον Βίλα, της οποίας και επικράτησε με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάπως έτσι, ο σύλλογος του Πειραιά θα βρίσκεται στην «OPAP Arena» στις 29 Μαΐου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν πανευτυχής μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως ο τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι κάτι πολύ μεγάλο. Λίγο πριν ξεκινήσει η συν. Τύπου, κατά την είσοδο του προπονητή στην αίθουσα Τύπου, οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον χειροκροτήσουν για το επίτευγμά του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για το αν συνήθισε την βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και την αποθέωση: «Έχω αυτή τη συνήθεια, να κάνω βόλτα. Όταν ήρθα εδώ δεν είχε κόσμο. Οπότε δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη. Δεν το έχω συνηθίσει γιατί νιώθω αμήχανα».

Για το αν έχει καταλάβει την επιτυχία που συνδέεται με το όνομά του: «Ναι η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο Ολυμπιακός. Στην καριέρα μου έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές. Το να φτάνεις σε έναν τελικό Ευρώπης είναι κάτι πολύ μεγάλο».

Για το τι συνέβη στο σημερινό παιχνίδι από τακτικής ανάλυσης: «Πραγματικά δεν θα έλεγα ότι εστιάζω τόσο με τις λεπτομέρειες. Μπορεί να φαίνονταν όλα υπό έλεγχο αλλά δεν ήταν. Προσπαθώ και σκέφτομαι τι θα κάνουμε με κάθε αντίπαλο. Είμαι ένας προπονητής που θέλω να παίζω επιθετικά. Θέλω πάντα να πιέζω. Αυτή είναι η σκέψη μου».

Για το πως κατάφερε να φτάσει την ομάδα στον τελικό και για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του: «Όταν ήρθα εδώ είδα ότι έχω ποιοτικούς παίκτες. Θέλω να φέρουμε το τρόπαιο εδώ όλοι μαζί».

Για την επιλογή Κίνι αντί Ορτέγκα - Ρίτσαρντς και την κατάσταση των δύο: «Δεν νομίζω να παίξουν την Κυριακή. Είδαμε πόσο καλά μπήκε ο Αποστολόπουλος. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτόν και είναι πιθανό να τον χρησιμοποιήσουμε».

Για τα παιδιά της ακαδημίας και αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει: «Όταν ήρθα εδώ είχαμε 28 παίκτες. Είναι δύσκολο να δοθούν ευκαιρίες όταν είναι τόσοι πολλοί. Σήμερα είχαμε δύο νέους στους πάγκους. Όταν κάποιος μπορεί θα παίζει ας είναι 18 ας είναι και 30».

Για τα επερχόμενα παιχνίδια: «Πηγαίνουμε παντού και πάντα για τη νίκη. Μεθαύριο θα πάμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και πρόθεσή μας είναι να τον κερδίσουμε, με όλο τον σεβασμό. Αν τον κερδίσουμε μπαίνουμε ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ελπίζουμε ότι η πρόκριση θα μας δώσει θάρρος»