Μεντιλίμπαρ: «Το πέναλτι άλλαξε τη ροή του πρώτου αγώνα - Έχω πει στους παίκτες μου να πιστέψουν στον εαυτό τους»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Μεντιλίμπαρ: «Το πέναλτι άλλαξε τη ροή του πρώτου αγώνα - Έχω πει στους παίκτες μου να πιστέψουν στον εαυτό τους»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:33 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 14.05.2024

Για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς του Europa Conference League.

Μία σπουδαία μάχη δίνει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (18/4, 22:00), αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε. Στόχος της ομάδας να βρεθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League, εκμεταλλευόμενη και τη νίκη του πρώτου αγώνα.

Για το παιχνίδι μίλησε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος στάθηκε στο πέναλτι του Ρέτσου στο πρώτο παιχνίδι, τονίζοντας πως αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα. Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε και στο κίνητρο που έδωσε στους παίκτες του, λέγοντάς τους πως θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Ο Ατζούν αποφάσισε ότι το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός θα μεταδοθεί από ανοιχτό κανάλι στην Τουρκία
CONFERENCE LEAGUE

09:45 - 17.04.2024

Ο Ατζούν αποφάσισε ότι το Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός θα μεταδοθεί από ανοιχτό κανάλι στην Τουρκία

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί αποφάσισε ότι η αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό θα μεταδοθεί από ανοιχτό κανάλι στην Τουρκία, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Για τις διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς: «Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Να κρατήσουμε τα καλά από το πρώτο ματς. Έχουμε στόχο τη νίκη και να κυριαρχήσουμε. Απέναντι μας θα έχουμε έντεκα παίκτες που θα θέλουν να κερδίσουν, οπότε θα είναι δύσκολο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια».

Για τα πλάνα: «Όπως σας έχω πει δεν θα αλλάξουν τα πλάνα μας. Φυσικά δεν το συγκρίνουμε με το προηγούμενο ματς. Η φιλοσοφία θα είναι ίδια. Δεν θα σας πως ποιοι θα παίξουν».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τα πλάνα του Καρτάλ: «Αυτό που άλλαξε τη ροή του πρώτου αγώνα ήταν το πέναλτι που κάναμε. Μας επηρέασε και άλλαξε την εικόνα μας. Ήταν κάτι που άλλαξε πραγματικά την εικόνα του παιχνιδιού».

Για το πως θα προετοιμάσει τους παίκτες του στο επερχόμενο ματς: «Το μόνο που τους έχω πει είναι να πιστέψουν στον εαυτό τους και πως δεν πρέπει να σταματήσουν ποτέ. Είτε παίζουν εκτός έδρας είτε εντός».

Για το αν βλέπει το πρωτάθλημα της Τουρκίας: «Παρακολουθώ το πρωτάθλημα της Τουρκίας, αυτές οι δύο ομάδες (σ.σ. Γαλατασαράι - Φενέρμπαχτσε) έχουν το προβάδισμα να κερδίσουν τον τίτλο. Στο αυριανό ματς ελπίζω να είμαστε το φαβορί, με όλον τον σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε. Έχουμε δουλέψει πολύ και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός πως δεν είχε ματς την Κυριακή ο Ολυμπιακός και αν έχει πλεονέκτημα: «Στο πρώτο ματς ήταν το αντίστροφο. Οι σύλλογοι όταν παίζουν Ευρώπη είναι έτοιμοι για τέτοιου είδους παιχνίδια. Προετοιμάζουν το ρόστερ τους. Γι' αυτό και δεν έχει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός».

Για το αν μετράει περισσότερο η πνευματική ή η τακτική προσέγγιση: «Με λέτε ηλικιωμένο (γέλια). Η εμπειρία σου δίνει γνώσεις και συμπεριφορές που δεν τις έχεις ως νέος. Εκεί έχεις άλλα στοιχεία που τα χάνεις όσο μεγαλώνεις. Στα νιάτα έχεις δύναμη και θα πρέπει να έχουμε μία μίξη των δύο».

Για το αήττητο σερί του ως φιλοξενούμενος: «Όταν αυτά τα σερί συνεχίζονται, πλησιάζει η στιγμή που θα σπάσουν. Ελπίζω να μη συμβεί και αύριο. Το σωστό είναι να μην κοιτάς το παρελθόν. Αύριο πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί αν δεν το κάνουμε η Φενέρμπαχτσε θα μας νικήσει».

Για τα στατιστικά του πρώτου αγώνα: «Ποτέ δεν είπα ότι είμαι άνετος και ποτέ δεν είπα ότι είμαι σίγουρος. Οι στατιστικές αφορούν κυρίως τους δημοσιογράφους. Όσο και να κρατάς την μπάλα αν δεν βάλεις γκολ δεν νικάς. Όσο χάνεις ευκαιρίες δεν νικάς. Επομένως τα στατιστικά είναι για να τα συζητάμε. Εμείς σεβόμαστε τη Φενέρμπαχτσε όπως και εκείνη σέβεται εμάς».