«Βόμβα» από Μέσι για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Λιονέλ Μέσι

i

© Intime

«Βόμβα» από Μέσι για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Κώστας Τόπας 12:46 - 02.12.2023

Ο Λιονέλ Μέσι κλήθηκε να μιλήσει γι' ακόμη μία φορά για την ενδεχόμενη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, με τον Αργεντινό αστέρα να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ο Λιονέλ Μέσι θα διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά. Τρία χρόνια πριν από την έναρξη, ο Αργεντινός αστέρας κλήθηκε να μιλήσει για το αν βρίσκεται στο ρόστερ της «Αλμπισελέστε» σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Η διχόνοια Μέσι - Σκαλόνι

Ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον προπονητή του στην εθνική Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, η ροή δεν κυλάει. Μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας (0-1) κατά την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, ο Αργεντινός τεχνικός άφησε αμφιβολίες για το μέλλον του στην κεφαλή της «Αλμπισελέστε». Ο Σκαλόνι είπε ότι έφτασε η στιγμή να σκεφτεί το μέλλον του και ότι η επιλογή της Αργεντινής «χρειάζεται έναν προπονητή που έχει όλη την ενέργεια που μπορεί και που τα πάει καλά» .

Αυτή η είδηση ​​δεν ήχησε καλά στα αυτιά του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του . Έχοντας μάθει τα νέα από πηγή, ο «Pulga» μίλησε με τον προπονητή του στο τηλέφωνο. Μη έχοντας εκτιμήσει την απόφαση του προπονητή του, ο πρώην επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έκλεισε την κλήση ενώ ο Σκαλόνι συνέχιζε να μιλάει.

Παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026;

Αν είχε αφήσει αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 μετά τη στέψη της «Αλμπισελέστε» στο Κατάρ το 2022, ο Λιονέλ Μέσι επανέρχεται στο ερώτημα. Σε συνέντευξή του στο κανάλι Star+, ο τελευταίος νικητής της Χρυσής Μπάλας έριξε «βόμβα» για το αν θα παρευρεθεί στο ρόστερ της εθνικής του ομάδας.

«Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι σήμερα είναι να πάω στο Copa America (σ.σ τον Ιούνιο-Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες). Στη συνέχεια, ο χρόνος θα δείξει αν είμαι ή όχι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε πριν συνεχίσει. «Θα φτάσω σε μια ηλικία (39 ετών το 2026) που κανονικά δεν θα μου επέτρεπε να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω ξαναπεί ότι δεν πίστευα ότι θα ήμουν εκεί, και φαινόταν ότι θα αποσυρόμουν μετά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο. Τώρα θέλω να είμαι εκεί περισσότερο από ποτέ», είπε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή.

Η αμφιβολία παραμένει

Ακόμα κι αν παραμένει αποφασισμένος να συνεχίσει στο γήπεδο με την Αργεντινή, ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να αμφιβάλλει. 

«Δεν σκέφτομαι το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν λέω 100% ότι δεν θα είμαι εκεί, γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Λόγω της ηλικίας μου, το πιο φυσιολογικό θα ήταν να μην είμαι εκεί. Τότε θα δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ίσως τα πάμε καλά στο Copa America και όλα θα ενωθούν για να συνεχίσουμε. Μάλλον όχι. Ρεαλιστικά, θα είναι δύσκολο. Μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, βιώνουμε μια ξεχωριστή στιγμή που δεν έχω ζήσει ποτέ, και θέλω να την εκμεταλλευτώ πλήρως», πρόσθεσε ο Λιονέλ Μέσι.

Χωρίς εκπλήξεις, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο Λιονέλ Μέσι θα είναι πράγματι παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διοργανωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.