Έτοιμο το «μπαμ»: «Στην Ιντερ Μαϊάμι ο Μέσι!»

Λιονέλ Μέσι

i

©en.psg.fr

Έτοιμο το «μπαμ»: «Στην Ιντερ Μαϊάμι ο Μέσι!»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:30 - 07.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 07.06.2023

Μια ανάσα από τη μετακόμισή του στις ΗΠΑ φέρεται να βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, καθώς σύμφωνα με τον αξιόπιστο Guillem Balague, ο Αργεντινός αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ίντερ Μαϊάμι.

Προς την ολοκλήρωση του βαδίζει το σίριαλ με την επόμενη ομάδα του Λιονέλ Μέσι και μάλιστα αυτή με τα τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να είναι η Μπαρτσελόνα, με το όνειρο της επιστροφής του να παραμένει ως ευσεβής πόθος. 

Σύμφωνα με τον Καταλανό δημοσιογράφο, με εξαιρετικές πηγές στην Μπαρτσελόνα και με πολλά βιβλία για τον Πεπ Γκουαρδιόλα μεταξύ άλλων, Guillem Balague, με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι ο Λιονέλ Μέσι πήρε την απόφασή του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι αυτός θα είναι στις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα που φαίνεται να κερδίζει την υπογραφή του είναι η Ίντερ Μαΐάμι, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, με τον Άγγλο να έχει σχεδιάσει αυτή την κίνηση εδώ και πολλά χρόνια. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, είναι πολύ κοντά να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο σχέδιό του.

Με την εξέλιξη, το τεράστιο κεφάλαιο της καριέρας του Λιονέλ Μέσι στην Ευρώπη βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του έπειτα από 19 επαγγελματικές σεζόν. Συγκεκριμένα, το 2004 συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα και φέτος ολοκλήρωσε τη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δικαιώσει τις υψηλότατες προσδοκίες και να φτάσει στα στάνταρ της απόδοσης που είχε συνηθίσει τους πάντες ο Λιονέλ Μέσι, με αποκορύφωμα τις μαζικές αποδοκιμασίες του κοινού της Παρί προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν. 

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι δεν φαίνεται να επηρεάστηκε και ιδιαίτερα, πόσω μάλλον σε μία χρονιά που κατάφερε να κατακτήσει με την εθνική Αργεντινής το Παγκόσμιο Κύπελλο, που αποτελούσε και τη μεγαλύτερή του επιθυμία στην καριέρα του.

Συνολικά, στα δύο χρόνια που παρέμεινε στο Παρίσι, είχε 75 συμμετοχές με 32 γκολ και 35 συμμετοχές, κατακτώντας και τα δύο πρωταθλήματα, αλλά ποτέ δεν έφτασε ούτε κοντά στην κατάκτηση του Champions League, που ήταν και ο μεγάλος στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στην Μπαρτσελόνα, που χάνει τη μάχη της επιστροφής του, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να βρει λύση με το salary cap, που ισχύει στη La Liga και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι ο Μέσι ετοιμάζεται να κλείσει ουσιαστικά την καριέρα του στις ΗΠΑ και την Ίντερ Μαΐάμι.