Σκοράρει όπως θέλει: Ο Μέσι έφτασε τα 27 γκολ με κεφαλιά (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Ira L. Black - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Σκοράρει όπως θέλει: Ο Μέσι έφτασε τα 27 γκολ με κεφαλιά (vids)

Γιάννης Λιβανός 11:24 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 03.03.2024

Όσο μπόι του λείπει, τόση χάρη έχει με την μπάλα στα πόδια... αλλά και στον αέρα απ' ότι φαίνεται ο Λιονέλ Μέσι!

Ο Μέσι μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα μόλις 169 εκατοστά, αλλά «μιλάει» στην μπάλα και την στέλνει «τηλεκατευθυνόμενη» στα αντίπαλα δίχτυα. Το κάνει αυτό με περίσσεια ευκολία με τα πόδια, ιδίως το αριστερό, που είναι και το καλό του, αλλά και με το κεφάλι, όταν χρειαστεί!

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μετά από το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά τα ξημερώματα (03/03) στη νίκη με 5-0 της Ίντερ Μαϊάμι απέναντι στην Ορλάντο Σίτι έφτασε τα 27 γκολ με το κεφάλι.

Η δεινότητα του Μέσι να σκοράρει μοιάζει αναλλοίωτη στον χρόνο, με τον «goat» του ποδοσφαίρου να έχει πετύχει 830 τέρματα πλέον στην πολυετή καριέρα του. Τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται από το «μαγικό» και συνάμα δυνατό αριστερό του πόδι, μερικά έχουν επιτευχθεί με το δεξί πόδι και κάποια ελάχιστα με το κεφάλι, το οποίο φαίνεται πως ο 36χρονος δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όταν το απαιτούν οι συνθήκες και το timing της εκάστοτε φάσης.

Το τελευταίο γκολ του Μέσι με κεφαλιά λοιπόν επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (03/03). Ο Αργεντινός πλέον έχει στο πλάι του τον καλό του φίλο Λουίς Σουάρες, με τον οποίο δείχνουν να περνάνε καλά, κάτι που φυσικά βγαίνει και προς τα έξω.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίς Σουάρες απολαμβάνουν και πάλι το ποδόσφαιρο παρέα, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, που έχει σαν στόχο της την κατάκτηση του MLS.

Σε ένα παιχνίδι λοιπόν που έληξε 5-0, ο «pulga» έβαλε τη δική του πινελία, σκοράροντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας έτσι το τέταρτο και πέμπτο γκολ της ομάδας του. Το τελευταίο τέρμα μάλιστα της αναμέτρησης, ήταν εκείνο που ο Μέσι σημείωσε με το κεφάλι. Αυτά τα δύο ήταν τα πρώτα γκολ του Αργεντινού στη φετινή αγωνιστική περίοδο του MLS.

Εννοείται βέβαια πως από αυτά τα 27 γκολ που έχει πετύχει ο «Λιο» με το κεφάλι, υπάρχουν και κάποια που είχαν ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τον Αργεντινό, όσο και για την ομάδα.

Συγκεκριμένα, η πιο σημαντική κεφαλιά που έχει πετύχει ο Μέσι ήταν αυτή στον τελικό του Champions League του 2009, όταν έκανε το 2-0 της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήταν και το τελικό σκορ, με το οποίο οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» εκείνης της χρονιάς.