Γιατί η πιθανή επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα εξαρτάται από τη La Liga

Τσάβι & Λιονέλ Μέσι

i

Τσάβι & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Γιατί η πιθανή επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα εξαρτάται από τη La Liga

Κώστας Τόπας 11:33 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 28.05.2023

Το τέλος (;) της θητείας του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει. Πρωταθλητής Γαλλίας για δεύτερη φορά με τους Παριζιάνους, ο Αργεντινός αστέρας δεν γνωρίζει ακόμα ποιος θα είναι ο επόμενος σύλλογος του. Η Μπαρτσελόνα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή του, ωστόσο η La Liga παραμένει ένα σοβαρό εμπόδιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξεκινήσει.  Καθοριστικός στην ισοπαλία κόντρα στη Στρασβούργο (1-1) πετυχαίνοντας το 16ο γκολ του στη σεζόν στη Ligue 1 και τα 496 τέρματα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με 495, ο Μέσι καλείται να κοιτάξει την επόμενη ημέρα στην καριέρα του.

Του απομένει μόνο ένα ματς με τα χρώματα της   προτού ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του δεν έχει αποφασιστεί από τον «Pulga». Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», ο Λιονέλ Μέσι καθώς και ο πατέρας του γνωρίζουν τα σχέδια της Μπαρτσελόνα, η οποία επιθυμεί να επαναφέρει τον Αργεντινό σταρ αυτό το καλοκαίρι.

Η καταλανική εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι συζητήσεις αφορούν διετές συμβόλαιο και ότι η αισιοδοξία είναι στο πλευρό της Καταλονίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα για την επιστροφή του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή στους Καταλανούς. 

Οι ιθύνοντες του συλλόγου των «μπλαουγκράνα» πρέπει ακόμα να περιμένουν την έγκριση της La Liga για το σχέδιο σκοπιμότητας που παρουσιάζεται, αλλά σκοπεύουν να φτάσουν στο τέλος αυτής της υπόθεσης. Εάν οι συναντήσεις ξεκινούσαν στα τέλη Φεβρουαρίου μεταξύ του Τζουάν Λαπόρτα και του Χόρχε Μέσι, η συμφωνία δεν θα είχε ολοκληρωθεί ακόμη σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ιδίως με μια διαφωνία για τα εμπορικά δικαιώματα.

Ο Τσάβι ξέρει πού θα παίξει ο Μέσι

Η Μπαρτσελόνα περιμένει την έγκριση της La Liga και ελπίζει για την επιστροφή του Μέσι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο θέματα αναμένεται να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Μόλις όμως η La Liga δώσει τη συμφωνία της, η Mundo Deportivo διευκρινίζει ότι η Μπαρτσελόνα θα κατοχυρώσει πρώτα τα νέα συμβόλαια των Ρόναλντ Αραούχο και Γκάβι, πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι. Η καταλανική εφημερίδα προσθέτει ότι ο προπονητής της Μπάρτσα, Τσάβι ξέρει πολύ καλά πώς να ενσωματώσει τον πρώην συμπαίκτη του. Ο Ισπανός τεχνικός σχεδιάζει να ενσωματώσει τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας μεταξύ των γραμμών και περισσότερο πίσω από τον στράικερ στην επιθετική γραμμή.