Η μαγική ασίστ, ο «κεραυνός» έξω από την περιοχή και το απίθανο φάουλ: Το νέο σόου του Μέσι κόντρα στη Ντάλας (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Omar Vega/Getty Images/Ideal Images

Η μαγική ασίστ, ο «κεραυνός» έξω από την περιοχή και το απίθανο φάουλ: Το νέο σόου του Μέσι κόντρα στη Ντάλας (vids)

Κώστας Τόπας 08:35 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 07.08.2023

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν γι' ακόμη μία φορά ο πρωταγωνιστής της Ίντερ Μαϊάμι κόντρα στο Ντάλας FC, καθώς χάρισε το εισιτήριο στην ομάδα του για τα προημιτελικά του League Cup.

Η Ίντερ Μαϊάμι μπορεί να έφτασε ένα βήμα μακριά από τον αποκλεισμό, όμως ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκεί και με ένα από τα συνηθισμένα του φάουλ, έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι (5-3) όπου η Ίντερ Μαϊάμι πήρε την πρόκριση κόντρα στη Ντάλας.

Το σόου του Μέσι ξεκίνησε από νωρίς στην αναμέτρηση. Μόλις στο έκτο λεπτό ο «Pulga» βρήκε δίχτυα. Όπως έκαναν για αρκετά χρόνια στη Μπαρτσελόνα, ο Ζόρντι Άλμπα γύρισε την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Λιονέλ Μέσι με τρομερό πλασέ έγραψε το 1-0 για την Ίντερ Μαϊάμι κόντρα στο Ντάλας. 

Μία ασίστ που θύμισε εκείνη του Ισπανού στον Αργεντινό αστέρα το 2017, όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Ρεάλ για την 33η αγωνιστική της La Liga εκείνης της χρονιάς. Στην τελευταία φάση του αγώνα, με το σκορ 2-2 στο «Μπερναμπέου» και το ρολόι στο 91ο λεπτό, ο Πικέ έστρωσε στον Ζόρντι Άλμπα, εκείνος έσπασε για τον Μέσι και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-2 έξω από την περιοχή.

H Ντάλας στη συνέχεια έκανε την ανατροπή, καθώς γύρισε το ματς  4-2, αλλά δεν υπολόγιζε στον Μέσι. Ο Κρεμάσκι (65') και ένα αυτογκόλ του Φαρφάν (80') έδωσαν την ευκαιρία στον σταρ της με τρομερό φάουλ να γράψει το 4-4 (85') και έτσι να πάρει την πρόκριση με 5-4 στα πέναλτι. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο 36χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφτασε τα επτά γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στην Ίντερ Μαϊάμι, δύο από φάουλ και έχει φτάσει τα 65 γκολ με στατικά χτυπήματα.