Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα; Αν έρθει, καλώς, και αν όχι είχα την τύχη να τα κερδίσω όλα» (vids)

Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα; Αν έρθει, καλώς, και αν όχι είχα την τύχη να τα κερδίσω όλα» (vids)

Κώστας Τόπας 09:14 - 18.08.2023

Ο Λιονέλ Μέσι στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι μίλησε για την Παρί, την απόφασή του να ενταχθεί στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά και για τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (17/08) από τότε που βρέθηκε στο Μαϊάμι. Ο Αργεντινός αστέρας μίλησε λίγο πριν από τον τελικό του Σαββάτου (19/08) της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον του Νάσβιλ στο League Cup, τον πρώτο τελικό στην ιστορία της ομάδας του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο «Λίο» μίλησε για πολλά θέματα σε μια κατάμεστη συνέντευξη Τύπου που έπρεπε να κλείσει τις πόρτες της λόγω έλλειψης θέσεων. Ο «Pulga» αναφέρθηκε στην Παρί, στην απόφασή του να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι αλλά και για τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.

«Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου το είπα πολλές φορές. Η Χρυσή Μπάλα είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο εξαιτίας αυτού που σημαίνει. Για την αναγνώρισή του, είναι ένα από τα πιο όμορφα βραβεία στον κόσμο σε ατομικό επίπεδο. Αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία, μεταξύ εισαγωγικών, σε ατομικά βραβεία. Το πιο σημαντικό ήταν τα συλλογικά βραβεία. Είχα την τύχη να τα κερδίσω όλα στην καριέρα μου, και το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το αποκορύφωμα. Γι' αυτό, τώρα, μετά το Κατάρ, σκέφτομαι πολύ λιγότερο αυτό το βραβείο. Τώρα απολαμβάνω τη στιγμή μου. Δεν σκέφτομαι τη Χρυσή Μπάλα. Αν έρθει, εντάξει και αν όχι, είμαι ικανοποιημένος που πέτυχα τους στόχους μου και τώρα έχω άλλους με αυτόν τον σύλλογο. Ηρθα για αυτό, για να βοηθήσω τον σύλλογο να κερδίσει τίτλους», ανέφερε αρχικά ο Μέσι.

Για τις πρώτες του ημέρες στην Ίντερ Μαϊάμι ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Έφτασα με μεγάλο ενθουσιασμό και για να συνεχίσω να έχω περισσότερα θετικά αποτελέσματα στην καριέρα μου. Έχουμε μεγαλώσει πολύ από την άφιξη του Τάτα Μαρτίνο. Είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στο ConcaChampions. Δεν σκέφτομαι την επέκταση του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήρθα εδώ για να απολαύσω το ποδόσφαιρο και επέλεξα αυτό το μέρος για αυτόν τον λόγο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση που πήρα για την οικογένειά μου, για την καθημερινότητα και τη μεγάλη υποδοχή των Ηνωμένων Πολιτειών γενικότερα. Η διαμονή είναι εντυπωσιακή. Χαίρομαι με αυτή τη στιγμή που απολαμβάνω.

Δεν έχουμε ακόμα το σπίτι όπου θα ζήσουμε οριστικά, αλλά η πόλη είναι εντυπωσιακή, ζούμε ήρεμα και χαρούμενα. Τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο σύντομα και το να συνηθίσουν την καθημερινότητα ήταν πιο εύκολο από ό,τι περίμενα. Μου πήρε λίγο από μέρα σε μέρα στην αρχή, έχει πολύ ζέστη και υγρασία. Αλλά σταδιακά προσαρμόστηκα, νιώθω πολύ άνετα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα συνθετικά γήπεδα».

Τέλος, ο Λιονέλ Μέσι θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν επιθυμία του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2021.

«Όπως είπα τότε, το να φύγω για την Παρί δεν είναι κάτι που ήθελα. Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα. Έπρεπε να συνηθίσω σε ένα τελείως διαφορετικό μέρος από αυτό που είχα ζήσει όλη μου τη ζωή. Τόσο σε σχέση με την πόλη όσο και από αθλητική άποψη. Ήταν δύσκολο, αλλά είναι το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λιονέλ Μέσι.