Η θρυλική χαρτοπετσέτα του Μέσι θα πουληθεί σε απίστευτη τιμή!

Λιονέλ Μέσι

Η θρυλική χαρτοπετσέτα του Μέσι θα πουληθεί σε απίστευτη τιμή!

Κώστας Τόπας 15:33 - 08.03.2024

Η θρυλική χαρτοπετσέτα η οποία ήταν το πρώτο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα, πρόκειται να πουληθεί για περισσότερα από 587.000 ευρώ.

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε στην Ισπανία στα 13 χρόνια ζωής του, όντας πιτσιρικάς, αφού ο διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Τσάρλι Ρέξαχ, του προσέφερε συμβόλαιο γραμμένο σε χαρτοπετσέτα. Εκτός από τον Ρέξαχ, την περίφημη αυτή χαρτοπετσέτα είχε υπογράψει και Χοσέπ Μινγκέλα, σύμβουλος μεταγραφών του ισπανικού συλλόγου, και ο ατζέντης Χοράσιο Γκατζιόλι, ο οποίος σύστησε τον Αργεντινό.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία, καθώς ο Μέσι έγινε, κατά την άποψη πολλών, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία με μια σειρά από διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών τίτλων La Liga και Champions League και, τελικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη χώρα του.

Η χαρτοπετσέτα είναι τώρα προς πώληση σε δημοπρασία, αλλά θα χρειαστεί κάποιος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρει στα χέρια του κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Κι αυτό διότι Η χαρτοπετσέτα ορόσημο στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι, πωλείται σε δημοπρασία, βγαίνει στο σφυρί στις 18 Μαρτίου με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams με τιμή εκκίνησης τις 587.000 ευρώ.

Ο Ιαν Έλινγκ, διευθυντής της Bonhams, αναμένει ότι η χαρτοπετσέτα θα «πουληθεί για ακόμη περισσότερα χρήματα». Είπε: «Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω χειριστεί ποτέ. Ναι, είναι μια χαρτοπετσέτα, αλλά είναι η διάσημη χαρτοπετσέτα που ήταν στην αρχή της καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Αλλαξε τη ζωή του Μέσι, του μέλλοντος της Μπαρτσελόνα, και συνέβαλε καθοριστικά στο να χαρίσει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου σε δισεκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Πάντως, προσφορές λίγο κάτω από 500.000 ευρώ έχουν ήδη υποβληθεί. Η χαρτοπετσέτα γράφει: «Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και του Οράσιο, ο Κάρλες Ρέσακ, τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι, παρά κάποιες απόψεις που στηρίζουν το αντίθετο, αρκεί να τηρηθούν όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί...».