Με «μαγεία» Μέσι και Λουίς Σουάρες η Ίντερ Μαϊάμι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League (vids)

Λιονέλ Μέσι

i

PRtScr

Με «μαγεία» Μέσι και Λουίς Σουάρες η Ίντερ Μαϊάμι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League (vids)

Κώστας Τόπας 08:57 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 14.03.2024

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ίντερ Μαϊάμι στη ρεβάνς με τη Νάσβιλη, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίς Σουάρες και οι δύο με ένα γκολ και μια ασίστ, οδήγησαν την Ίντερ Μαϊάμι στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League, με νίκη 3-1 εντός έδρας επί της Νάσβιλ μετά το 2-2 στο πρώτο ματς.

Ο Μέσι και ο Σουάρες επέστρεψαν στην αρχική ενδεκάδα αφού ξεκουράστηκαν στην ήττα του πρωταθλήματος από τη Μόντρεαλ και η μαγεία επέστρεψε στο «Chase Stadium». Οι δύο αστέρες της Ίντερ Μαϊάμι σκόραραν και έστειλαν την ομάδα τους στα προημιτελικά, εκεί όπου θα περιμένoυν τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της Μοντερέι και της Σινσινάτι

Ο Μέσι έδωσε ασίστ στον Σουάρες και στη συνέχεια σκόραρε για να κάνει το 2-0 (το 826ο γκολ στην καριέρα του), πριν αποσυρθεί στον πάγκο στο 49ο λεπτό. Ο Αργεντινός έδωσε την 40η ασίστ στον Σουάρες στην καριέρα του στα 260 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πέντε γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος στην Ίντερ Μαϊάμι και ο Ουρουγουανός στράικερ έχει τέσσερα σε έξι παιχνίδια.

Η Νάσβιλ δεν κατάφερε να κάνει και πολλά στο ματς, λόγω της πίεσης από την Ίντερ Μαϊάμι και έκανε πολλά λάθη που θα μπορούσαν να της κοστίσουν αρκετά γκολ πριν το 17ο λεπτό. Ο Μέσι συγχώρεσε την πρώτη ευκαιρία, αλλά όχι τη δεύτερη, όταν σκόραρε με το αριστερό του πόδι εντός περιοχής και έκανε το 2-0 για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της ομάδας του Μαρτίνο.

Στο 49’ ο Μέσι αντικαταστήθηκε και σύμφωνα με τον Τάτα Μαρτίνο δύσκολα θα παίξει το Σάββατο με την DC United στην Γουάσινγκτον, μιας και ο Αργεντινός κρατάει ανάσες για τα παιχνίδια με την Αργεντινή. Ο Ρόμπερτ Τέιλορ πέτυχε το τρίτο γκολ της Ίντερ Μαϊάμι, ενώ στο 93’ ο Σαμ Σάριτζ μείωσε για τη Νάσβιλ. Οπως προαναφέρθηκε, στον επόμενο γύρο η Ίντερ Μαϊάμι θα παίξει με μία εκ των Σινσινάτι ή Μοντερέι, με τους Μεξικανούς να έχουν τον πρώτο λόγο μετά τη νίκη με 1-0 στις ΗΠΑ.