Ο Μέσι διεκδικεί Όσκαρ, αλλά δεν θα βρεθεί στην απονομή…

Ο Μέσι διεκδικεί Όσκαρ, αλλά δεν θα βρεθεί στην απονομή…

Γιώργος Σακελλαρίου 19:12 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 10.03.2024

Ο Μέσι διεκδικεί πέντε Όσκαρ, όμως, έπειτα από παράπονα δεν θα είναι στην τελετή απονομής. Όχι, δεν πρόκειται για τον Αργεντινό σούπερ σταρ, αλλά για έναν σκύλο!

Ο Λιονέλ Μέσι διεκδικεί Όσκαρ. Όχι ένα, αλλά πέντε…

Ασφαλώς δεν πρόκειται για τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή και σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι. Τα βραβεία τα διεκδικεί ένα σκύλος που φέρει το όνομα του Μέσι και είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Ο συγκεκριμένος γαλλικός σκύλος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Anatomy of a Fall» (Anatomia de una caida), μια από τις ταινίες που θα διαγωνιστούν για τα χρυσά αγαλματίδια. Η παρουσία του «Μέσι», ωστόσο, απαγορεύτηκε. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γαλλικό τετράποδο.

Ο «Μέσι» είναι ένα κόλεϊ και παίζει τον Σνούπ, έναν σκύλο-οδηγό που συνοδεύει ένα αγόρι με προβλήματα όρασης. Η μητέρα του κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πατέρα του και η ταινία αφορά τη δίκη, προκειμένου να διευκρινιστεί αν ήταν έγκλημα ή αυτοκτονία. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία της Γαλλίδας Ζουστίν Τριέ και θα διαγωνιστεί για πέντε βραβεία στα Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Γυναικείου Ρόλου, Σεναρίου και Μοντάζ.

Αν και δεν υπάρχει κατηγορία στα Όσκαρ για τα ζώα, ο «Μέσι» τιμήθηκε πέρυσι για την ερμηνεία του, στο Φεστιβάλ των Καννών. Εκεί του απονεμήθηκε το «Palm Dog».

Πώς όμως, ο γαλλικός σκύλος, πήρε το όνομα του αρχηγού της εθνικής Αργεντινής. Η Λάουρα Μαρτίν, που είναι εκπαιδευτής του εξήγησε πριν λίγο καιρό: «Στη Γαλλία έχουμε συνηθίσει το γεγονός ότι όταν παίρνουμε ένα καθαρόαιμο σκυλί, κάθε χρόνο αποδίδεται ένα γράμμα. Η χρονιά που γεννήθηκε ο “Μέσι” είναι αυτή με το “Μ”. Τα παιδιά μου αγαπούν τον Μέσι, τον ποδοσφαιριστή, και μου ζήτησαν να τον αποκαλώ Μέσι».

Ο σκύλος, είναι σχεδόν οκτώ χρονών και στην πρεμιέρα της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών, ο «Μέσι» έκανε αίσθηση. Τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τα Όσκαρ, η ιστορία επαναλήφθηκε στο Λος Άντζελες και το μικρό σκυλάκι περπάτησε στο κόκκινο χαλί και ήταν σε συνεντεύξεις Τύπου δίπλα σε αστέρες του Χόλιγουντ. Συμμετείχε μάλιστα και στην επίσημη φωτογράφηση.

Η παρουσία του, ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και οι παραγωγοί εκτίμησαν ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην τελετή απονομής και να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ της «Ανατομίας». Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αρκετοοί παραγωγή έκαναν παρών και ο Γάλλος «Μέσι» δεν θα είναι παρών στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της τελετής!