Ο Μέσι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του MLS, με πόσα αμείβονται οι Έλληνες παίκτες

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Megan Briggs/Getty Images/Ideal Images

Ο Μέσι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του MLS, με πόσα αμείβονται οι Έλληνες παίκτες

Κώστας Τόπας 08:22 - 20.10.2023

Ο Λιονέλ Μέσι είναι επίσημα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Major League Soccer, με ετήσιο μισθό άνω των 19,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Κανένας άλλος παίκτης δεν κέρδισε τόσο πολλά σε έναν σύλλογο όσο ο Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι. Ωστόσο, τα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως είναι παιχνιδάκι για τον Αργεντινός αστέρα. Αυτός ο αριθμός ανακοινώθηκε επίσημα από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής, αλλά σίγουρα οι ετήσιες αποδοχές του Αργεντινού σούπερ σταρ είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που ανακοινώθηκαν. Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός κερδίζει πολύ περισσότερα, περίπου 50-60 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, μέσω προσωπικών συμφωνιών με την Apple και την Adidas.

O Λορέντσο Ινσίνιε (Τορόντο) είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα με εγγυημένο μισθό 15,4 εκατομμύρια ευρώ, που είναι επίσης ο δεύτερος υψηλότερος μισθός στην ιστορία του MLS, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Ερντάν Σακίρι (Σικάγο Φάιαρ) με αποδοχές 8,1 εκατομμύρια ευρώ. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι μόνο 14 παίκτες έχουν κερδίσει περισσότερα στη διάρκεια της καριέρας τους στο MLS από τα σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ που θα κερδίσει ο Μέσι στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα. Το Μαϊάμι πληρώνει τον Μέσι περισσότερο από το σύνολο των μισθών των 25 franchises του MLS, με το Τορόντο, το LA Galaxy και το LAFC τις μόνες εξαιρέσεις.

Το MLS έχει δει μια σταθερή αύξηση στους μισθούς τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην κορυφή. Όταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς υπέγραψε το μονοετές συμβόλαιό του με τους Galaxy το 2019, άξιζε 7,2 εκατομμύρια δολάρια, που ήταν ρεκόρ. Περίπου το 13% των 925 παικτών του πρωταθλήματος είχαν ετήσια εγγυημένη αποζημίωση τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων, που είναι επίσης ρεκόρ

Επιπλέον, ο μέσος μισθός του MLS περίπου 540.000 δολάρια αυξήθηκε κατά περισσότερο από 120.000 δολάρια τις δύο τελευταίες σεζόν και σχεδόν σίγουρα θα αυξηθεί σημαντικά την επόμενη σεζόν. Αυτόν τον χειμώνα, οι ιδιοκτήτες του MLS είναι πιθανό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τον αριθμό των καθορισμένων παικτών, των οποίων οι μισθοί υπολογίζονται μόνο εν μέρει στο μισθολογικό ανώτατο όριο, από τρεις σε τέσσερις ανά ομάδα, ενώ το ποσό των γενικών και στοχευμένων χρημάτων που μπορεί να ξοδέψει κάθε ομάδα, που ήταν 4,6 εκατομμύρια δολάρια μαζί. αυτή τη σεζόν, πιθανότατα θα ανέβει επίσης.

Επιπλέον, από τότε που απέκτησε τον Μέσι, η Ίντερ Μαϊάμι έγινε ο σύλλογος με το υψηλότερο μισθολογικό κόστος στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 39,4 εκατομμύρια δολάρια, μπροστά από τους προηγούμενους ηγέτες της Τορόντο (32,3 εκατομμύρια δολάρια) και του Λος Άντζελες Γκάλαξι (25 εκατομμύρια δολάρια). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Λος Άντζελες FC (20,8 εκατομμύρια δολάρια) και οι Σικάγο Φάιαρ (20,4 εκατομμύρια δολάρια).

Λαπόρτα: «Θέλουμε στο Καμπ Νου τον τελικό του Μουντιάλ 2030, αλλά θα τον δώσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης» - Πότε θα βραβεύσει η Μπαρτσελόνα τον Μέσι
LA LIGA

23:13 - 19.10.2023

Λαπόρτα: «Θέλουμε στο Καμπ Νου τον τελικό του Μουντιάλ 2030, αλλά θα τον δώσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης» - Πότε θα βραβεύσει η Μπαρτσελόνα τον Μέσι

Αιχμές προς τη Ρεάλ Μαδρίτης άφησε ο Χουάν Λαπόρτα, λέγοντας, ότι ενώ θεωρεί πως το Καμπ Νου αξίζει να φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, πιστεύει ότι το «σύστημα» θα τον δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσον αφορά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του MLS, ο Γιώργος Γιακουμάκης αμείβεται με 2.160.453 δολάρια και ο Γιώργος Κούτσιας με 470.800 δολάρια.