Ο Μέσι «εκθρόνισε» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για να γίνει ο αθλητής με τις περισσότερες πωλήσεις - Που βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λιονέλ Μέσι & Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Μέσι «εκθρόνισε» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για να γίνει ο αθλητής με τις περισσότερες πωλήσεις - Που βρίσκεται ο Αντετοκούνμπο

Κώστας Τόπας 14:47 - 14.03.2024

Ο Λιονέλ Μέσι εκθρόνισε τον θρύλο του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς για να φτάσει στην πρώτη θέση στη λίστα με τους 50 πιο αθλητές με τις περισσότερες πωλήσεις. Τέταρτος στην κατάταξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε ως ο πιο «εμπορεύσιμος» αθλητής στον κόσμο, ξεπερνώντας το σύμβολο του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη από τη λίστα με τους 50 πιο «εμπορεύσιμους» αθλητές του SportsPro. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Μάικλ Λονγκ, διευθυντής σύνταξης στο SportsPro, μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την άνοδο του Μέσι στην κορυφή κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του Footballco Business Podcast. «Είναι πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική να βλέπεις τον Μέσι στην Αμερική. Ένας αγώνας φτιαγμένος στον παράδεισο του μάρκετινγκ».

Με τον Μέσι να ηγείται της κατάταξης, ο Λονγκ συζήτησε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην κυριαρχία του Αρεγντινού αστέρα. Τόνισε το μοναδικό μείγμα αθλητισμού και ψυχαγωγικής κουλτούρας που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα σε πρωταθλήματα όπως η Major League Soccer (MLS), όπου ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή το 2022, αγωνίζεται με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Λονγκ τόνισε τη σημασία της μετάβασης του Μέσι στο MLS, σημειώνοντας ότι τον τοποθετεί σε μια νέα σφαίρα όπου διασταυρώνεται με πολιτιστικές εικόνες από διάφορες σφαίρες, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Αυτή η αλλαγή, προτείνει ο Λονγκ, θα μπορούσε ενδεχομένως να ανυψώσει τον Μέσι σε μια εμπορική δύναμη παρόμοια με τον θρυλικό ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ωστόσο, η θέση του Μέσι στην κορυφή της λίστας δεν αποδίδεται αποκλειστικά στις επιδόσεις του εντός γηπέδου ή στην ιδιότητά του ως διασημότητας. Ο Λονγκ επεσήμανε ότι η ενεργή συμμετοχή του Μέσι σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και η υποστήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της εμπορευσιμότητας του.

Η πρώτη δεκάδα των πιο «εμπορεύσιμων» αθλητών:

1. Λιονέλ Μέσι

2. ΛεΜπρόν Τζέιμς

3. Άλεξ Μόργκαν

4. Γιάννης Αντετοκούνμπο

5. Μέγκαν Ραπινόε

6. Μικαέλα Σφίριν

7. Λιούις Χάμιλτον

8. Σιμόν Μπάιλς

9. Κιλιάν Εμπαπέ

10. Μαξ Φερστάπεν

Η δημόσια υποστήριξη του Αργεντινού σούπερ σταρ για σκοπούς όπως η UNICEF και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα έχει απήχηση τόσο στους θαυμαστές όσο και στις επωνυμίες, συμβάλλοντας στην απήχησή του πέρα ​​από τη σφαίρα του αθλητισμού. Ο Λονγκ υπογράμμισε τη σημασία της ευθυγράμμισης των αθλητών με σημαντικές αιτίες, καθώς έχει γίνει βασικός παράγοντας για τις επωνυμίες κατά την επιλογή συνεργατών έγκρισης.

Με «μαγεία» Μέσι και Λουίς Σουάρες η Ίντερ Μαϊάμι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League (vids)
REST OF THE WORLD

08:57 - 14.03.2024

Με «μαγεία» Μέσι και Λουίς Σουάρες η Ίντερ Μαϊάμι πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League (vids)

Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ίντερ Μαϊάμι στη ρεβάνς με τη Νάσβιλη, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League.

Ουσιαστικά, η άνοδος του Μέσι στην κορυφή του αθλητικού μάρκετινγκ είναι απόδειξη της πολύπλευρης απήχησής του, συνδυάζοντας την αθλητική αριστεία με την κοινωνική συνείδηση ​​για να εδραιώσει τη θέση του ως παγκόσμιου εικονιδίου τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.