Απίθανο: Ο διαιτητής του Ίντερ Μαϊάμι - Ορλάντο Σίτι αντικαταστάθηκε επειδή ήταν οπαδός της ομάδας του Μέσι

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Απίθανο: Ο διαιτητής του Ίντερ Μαϊάμι - Ορλάντο Σίτι αντικαταστάθηκε επειδή ήταν οπαδός της ομάδας του Μέσι

Κώστας Τόπας 12:28 - 03.03.2024

Ο διαιτητής που είχε οριστεί εξ αρχής για την αναμέτρηση της Ίντερ Μαϊάμι με την Ορλάντο Σίτι, αντικαταστάθηκε επειδή αποκαλύφθηκε ότι ήταν οπαδό της ομάδας του Λιονέλ Μέσι.

Εν μέσω των πρόσφατων απεργιών που υπήρξαν γύρω από τους επαγγελματίες διαιτητές του MLS αυτό το Σάββατο προστέθηκε στη λίστα μια νέα και ασυνήθιστη περίπτωση, καθώς ο βασικός διαιτητής της αναμέτρησης μεταξύ Ίντερ Μαϊάμι και Ορλάντο Σίτι, δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Η απόφαση ελήφθη από την Οργάνωση Επαγγελματιών Διαιτητών, μια οργάνωση που επέλεξε να απομακρύνει από τον αγώνα τον Γκιλιέρμε Κερέτα ντι Λίμα και να τον αντικαταστήσει με τον Χάιμε Ερέρα.

Το πιο περίεργο σε αυτή την υπόθεση εφιστά την προσοχή όταν αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε ο Γκιλιέρμε Κερέτα ντι Λίμα. Η απόφαση πάρθηκε μετά από μια σειρά φωτογραφιών του διαιτητή με τη φανέλα του της Ίντερ Μαϊάμι που προβλήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε ότι το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει και να διατηρήσει το θέαμα και ένα καλό παιχνίδι στο ματς, ήταν να αντικαταστήσει τον εν λόγω διαιτητή, ο οποίος την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός του σημαντικού αγώνα για την ομάδα του Λιονέλ Μέσι.

Ομοίως, η Ένωση Επαγγελματιών Διαιτητών αποκάλυψε στο «Athletic» ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθεί μια πιθανή «σύγκρουση συμφερόντων» μετά τις εικόνες που διέρρευσαν και να διατηρηθεί ο αθλητισμός στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.