Ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι που έχει μεγαλύτερη περιουσία από τον ίδιο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Καμπάνα - Μέσι

i

Καμπάνα - Μέσι/ ©Photo by Jeff Dean/USSF/Getty Images

Ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι που έχει μεγαλύτερη περιουσία από τον ίδιο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:43 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 06.09.2023

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη περιουσία στην Ίντερ Μαϊάμι. O Λεονάρντο Καμπάνα ξεπερνάει και τον «Pulga», αλλά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη περιουσία. Αν αναλογιστεί κανείς τι έχουν καταφέρει αυτά τα χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει κατά καιρούς είναι εύλογο να καταλήξει κάποιος σε αυτό το συμπέρασμα. 

Κι όμως ούτε δεν είναι ούτε ο «Pulga» ούτε ο «CR7» ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη περιουσία. Ο Λεονάρντο Καμπάνα, συμπαίκτης του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι δεν είναι μόνο πλουσιότερος από τον Αργεντινό σούπερ σταρ, αλλά κι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, η περιουσία του 23χρονου επιθετικού από τον Ισημερινό ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Φυσικά, αυτά τα χρήματα δεν προέρχονται από το ποδόσφαιρο, αλλά από την οικογένεια του.

Ο πατέρας του Πάμπλο Καμπάνα ήταν επαγγελματίας τενίστας, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ ο προπάππους του, Γαβριήλ, ήταν έξι φορές πρωταθλητής της Λίγκας του Ισημερινού. 

Ο παππούς του, Ισίντρο Ρομέρο ήταν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ, στην οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Λεονάρντο. Στον προεδρικό θώκο της ομάδας καθόταν για 15 χρόνια, συνέβαλε τα μέγιστα για την κατασκευή του γηπέδου και γι αυτό φέρει και το όνομά του.

Επίσης, ένα σημαντικό μέρος αυτής της περιουσίας του Καμπάνα οφείλεται στη γιαγιά του, η οποία είναι μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρηματίες στον Ισημερινό με αγροτικές, κτηματομεσιτικές, βιομηχανικές, εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»
WORLD CUP

10:21 - 05.09.2023

Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, θεωρεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν στημένο για να το κατακτήσει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Καμπάνα είναι ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της Ίντερ Μαϊάμι, λαμβάνοντας 550.000 δολάρια τον χρόνο.