Τα τεράστια κέρδη του Λιονέλ Μέσι από τότε που εντάχθηε στην Ίντερ Μαϊάμι

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Ira L. Black - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Τα τεράστια κέρδη του Λιονέλ Μέσι από τότε που εντάχθηε στην Ίντερ Μαϊάμι

Κώστας Τόπας 08:53 - 15.11.2023

Τεράστια είναι τα ποσά τα οποία έως τώρα έχει βάλει στην τσέπη του ο Λιονέλ Μέσι, μετά την ένταξή του στην Ίντερ Μαϊάμι.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη απόκτηση στην ιστορία του MLS, Λιονέλ Μέσι. Ο 36χρονος πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα, στον οποίο προσφέρθηκαν 400 εκατομμύρια ευρώ τησίως για να ενταχθεί στην ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Χιλάλ, αποφάσισε να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αξίας 54 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτός ο βασικός μισθός, ωστόσο, θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σε περίπου 62 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Express», που έχει δημοσιεύσει την ανάλυση αυτού του ποσού. Ο Μέσι, ο οποίος βρίσκεται στο Μαϊάμι για 17 εβδομάδες, παίρνει ένα ποσό περίπου 1.054.664 ευρώ την εβδομάδα, το οποίο ισοδυναμεί με:

  • 150,650 ευρώ την ημέρα
  • 6,286 ευρώ την ώρα
  • 104,63 ευρώ το λεπτό
  • 1,75 ευρώ το δευτερόλεπτο

Σε αυτά τα ποσά συμβάλλει και μια μακροχρόνια συνεργασία με την Adidas. Η συμφωνία του Μέσι με τη μάρκα αθλητικών ειδών αξίζει 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο «Pulga» μάλιστα φέρεται να είναι δεύτερος μετά τον Νεϊμάρ, ο οποίος λέγεται ότι πληρώνεται 32 εκατομμύρια ευρώ από την Puma.

Η παραπάνω αναφορά υποδηλώνει επίσης ότι αυτοί οι παραπάνω αριθμοί θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν με μια πιθανή συμφωνία που περιλαμβάνει μερίδιο των εσόδων ροής μεταξύ του MLS και της Apple. Εάν αυτές οι λεπτομέρειες είναι ακριβείς, τότε ο Μέσι θα έχει ήδη κερδίσει 20,4 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβριο, η Ένωση Παικτών του MLS μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς των παικτών για τρίτη συνεχή χρονιά ως μέρος μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας που ισχύει έως το 2027. Ο Μέσι ήταν φυσικά στην κορυφή της λίστας, ενώ ο επιθετικός του Τορόντο, Λορέντζο Ινσίνιε και ο εξτρέμ των Σικάγο Φάιρ, Τζέρνταν Σακίρι, συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα με συνολικούς μισθούς 15,4 και 8,1 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς (1,75 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ζόρντι Άλμπα (1,25 εκατομμύρια ευρώ) δεν εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα, αν και η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας του μισθολογίου με 39,419 εκατομμύρια ευρώ.