Το ταξίδι του Μέσι στην Αραβία προκαλεί διαμάχη στην Παρί: «Είναι μια απάτη...»

Λιονέλ Μέσι

i

©Λιονέλ Μέσι/©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Το ταξίδι του Μέσι στην Αραβία προκαλεί διαμάχη στην Παρί: «Είναι μια απάτη...»

Κώστας Τόπας 14:45 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 02.05.2023

Το ταξίδι του Λιονέλ Μέσι στην Σαουδική Αραβία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία την Δευτέρα (01/05), μία ημέρα μετά την ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την Λοριάν με 3-1. Ο Αργεντινός αστέρας μπορεί να είχε υποχρεώσεις με προπονήσεις για την Παρί, ωστόσο μετέβη στο Ριάντ για μία συνεργασία του με το Υπουργείο Τουρισμού της αραβικής χώρας, η οποία είχε υπογραφεί πριν από τη μετακόμισή του στο Παρίσι.

 Μάλιστα, ο Μέσι είχε ήδη ακυρώσει αυτό το ταξίδι σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις γιατί, όπως συνέβη και αυτή τη φορά, η Παρί γνώρισε ήττες. Αρχικά, είχε γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Champions League από την Μπάγερν και έπειτα ακολούθησε και μία ακόμη ήττα στη Ligue 1.

Ο Αργεντινός αστέρας ζήτησε άδεια από την Παρί για να μπορέσει να ταξιδέψει καθώς ήταν δέσμευση που δεν μπορούσε να ακυρώσει ξανά. Σύμφωνα όμως με την Equipe, η οποία κυκλοφόρησε με τίτλο «Μέσι: Μια απάτη», ο Παγκόσμιος πρωταθλητής αγνόησε τον Γκαλτιέ και τον τεχνικό σύμβουλο, Λουίς Κάμπος, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στο ταξίδι του. Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα, η Παρί άλλαξε το πλάνο της και είχε κανονικά προπόνηση την Δευτέρα (01/05), μία ημέρα μετά την ήττα, αλλά ήταν πολύ αργά, αφού ο 35χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ήδη εκτός Γαλλίας.

Η διαμάχη δεν βοηθάει για ανανέωση με τον παριζιάνικο σύλλογο, που πλέον μοιάζει μακρινός στόχος των ανθρώπων της Παρί, αλλά παραμένει στο τραπέζι.