Μετά τον Κιλιάν, έρχεται κι άλλος Εμπαπέ για την Παρί Σεν Ζερμέν (vid)
i

Ετάν Εμπαπέ / © Twitter

Μετά τον Κιλιάν, έρχεται κι άλλος Εμπαπέ για την Παρί Σεν Ζερμέν (vid)

Sportal newsroom 15:29 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 09.12.2022

Προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Παρι Σεν Ζερμέν ξεκίνησε ο αδερφός του Κιλιάν Εμπαπέ, Ετάν.

Ο 15χρονος Ετάν Εμπαπέ, αδερφός του σούπερ σταρ και ηγέτη της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Όπως φαίνεται ο γαλλικός σύλλογος δίνει την ευκαιρία και στο νεότερο Εμπαπέ να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας, ευελπιστώντας πως ο μικρός θα έχει κληρονομήσει κι εκείνος κάποια από τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα του αδερφού του, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Εντάχθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι του 2017, όταν έφτασε στο Παρίσι και ο αδερφός του από τη Μονακό. Επίσης ανανέωσε το συμβόλαιό του με το σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου του αδερφού. Ο μικρός Ετάν έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Παρί στις 25 Οκτωβρίου του 2022, σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στα πλαίσια του UEFA Youth League το οποίο οι Παριζιάνοι κέρδισαν με 3-0. 

Ο Ετάν Εμπαπέ εκτός από ένα «βαρύ» όνομα φαίνεται πως έχει και τη «χάρη» που συνοδεύει αυτό το όνομα. Ο Ετάν είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας έχοντας αγωνιστεί με την Κ16. Πρόκειται για έναν «τεχνίτη» κεντρικό μέσο, ο οποίος έχει ποιοτικά στοιχεία, του αρέσει να οργανώνει το παιχνίδι και είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Δεν έχει την ταχύτητα του αδερφού του, αλλά είναι εξίσου καλός σε καταστάσεις «1v1» λόγω της πολύ καλής του τεχνικής κατάρτισης. 

Στο ρεπερτόριό του έχει και πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ. Ενδεικτικό της ικανότητας του είναι πως στα 14 του χρόνια, συμμετείχε στην ομάδα Κ17 του συλλόγου και ήταν ο κύριος εκτελεστής των στημένων φάσεων. Επίσης παρουσιάζεται ως ένας εξαιρετικά οξυδερκείς παίκτης που μπορεί να «διαβάζει» το παιχνίδι.

Ο γαλλικός σύλλογος φαίνεται να έχει πίστη στην προοπτική του Ετάν, με πηγές από την ομάδα να αναφέρουν πως «αξίζει το συμβόλαιό του». Για τον Ετάν μίλησε πρόσφατα στη L'Equipe ο μεγάλος του αδερφός, Κιλιάν Εμπαπέ σε πρόσφατη συνέντευξή του στη. 

Μεταξύ άλλων ο Γάλλος αστέρας σχολίασε την πίεση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο αδερφός του. «Ο Ετάν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό είδος πίεσης επειδή είναι αδερφός μου. Ο ρόλος μου είναι να τον βοηθήσω να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι». 

Οι πρώτες απόψεις για τον «μικρό» περιγράφουν ένα παιδί με ταλέντο που έχει την προοπτική να πετύχει σημαντικά πράγματα. Αν ο μικρός καταφέρει να ξεφύγει από την τεράστια σκιά του αδερφού του και να γίνει πρωταγωνιστής, ή θα μείνει για πάντα ο «αδερφός του Εμπαπέ»,  είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος...