Η απίστευτη ιστορία του παίκτη που έχει σπάσει τέσσερις φορές τον χιαστό του ίδιου γόνατου: «Η πίστη μου στον Θεό με βοήθησε να αντισταθώ»

Ματιέ Ουντόλ

i

Metz

Η απίστευτη ιστορία του παίκτη που έχει σπάσει τέσσερις φορές τον χιαστό του ίδιου γόνατου: «Η πίστη μου στον Θεό με βοήθησε να αντισταθώ»

Κώστας Τόπας 15:39 - 20.12.2023

Η καριέρα του Ματιέ Ουντόλ έχει περάσει χίλια κύματα, καθώς ο 27χρονος Γάλλος αμυντικός έχει υποστεί τέσσερις φορές ρήξη χιαστού αλλά σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να αγωνίζεται αλλά είναι και ο αρχηγός της Μετς.

Η ρήξη χιαστού συνδέσμου στο γόνατο είναι ήδη ένας περίπλοκος, πολύ σοβαρός τραυματισμός. Το να υποστεί το ίδιο κάταγμα δύο φορές μπορεί να εμποδίσει την καριέρα ενός παίκτη. Αν υπάρχουν τρεις, το φυσιολογικό θα ήταν να κρεμάσει τα παπούτσια του. 

Υπάρχει όμως μια ξεχωριστή περίπτωση. Αυτή του Ματιέ Ουντόλ ο οποίος υπέστη τέσσερις (!) φορές ρήξη χιαστού. Αλλοι στη θέση του θα τα είχαν παρατήσει. Ο 27χρονος Γάλλος μπακ της Μετς, όμως όχι.

«Είναι μια μοναδική περίπτωση, νομίζω, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μίλησα γι' αυτό με τον χειρουργό μου. Χρειάστηκε να κάνω τρεις φορές αυτή την επέμβαση στο παρελθόν, αλλά ποτέ τέσσερις Επομένως, είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχω τραυματιστεί στους χιαστούς τέσσερις φορές, και είναι πάντα μια πραγματική πηγή υπερηφάνειας για την επιστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο Ματιέ Ουντόλ στην «Le Parisien».

Η δοκιμασία του ξεκίνησε το 2016 όταν τραυματίστηκε στον χιαστό για πρώτη φορά. Η κακοδαιμονία του συνεχίστηκε αργότερα το 2017 και το 2019 και τελείωσε το 2021. Από τότε, αν και μπορεί να φαίνεται απίστευτο, κατάφερε να παίξει σε κανονικούς ρυθμούς. Σήμερα μάλιστα είναι αρχηγός της Μετς, μιας ομάδας που απόψε (20/12, 22:00), αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1. Αυτή τη σεζόν έχει ξεκινήσει 14 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Παρά τη δοκιμασία τραυματισμών, ο Ματιέ Ουντόλ ελαχιστοποιεί την κακή του τύχη λέγοντας: «Δεν είμαι από αυτούς που παραπονιούνται. Στην καθημερινή ζωή πρέπει να αντιμετωπίσεις πολύ πιο σοβαρά πράγματα. Είχα την τρομερή εμπειρία να έχασα τη μητέρα μου από ασθένεια λίγο πριν τον τέταρτο τραυματισμό μου. Υπό αυτές τις συνθήκες, έβαλες πολλά πράγματα σε προοπτική».

Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League μετά την κλήρωση για τους «16»
CHAMPIONS LEAGUE

15:51 - 19.12.2023

Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League μετά την κλήρωση για τους «16»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta, οι πιθανότητες της Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Champions League είναι μεγάλες, μετά την κλήρωση της με την Κοπεγχάγη για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αρχηγός της Μετς εξηγεί από πού βρήκε τη δύναμη να μην τα παρατήσει. «Η πίστη μου στον Θεό με βοήθησε να αντέξω. Είμαι πολύ θρησκευόμενος. Δέχτηκα αυτές τις αποτυχίες ως προκλήσεις. Έπρεπε να τις ξεπεράσω. Από τη στιγμή που αποφάσισα να χειρουργηθώ για τέταρτη φορά, μετά από μια σύντομη περίοδο προβληματισμού, μπήκα στο machine mode, αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός», τόνισε στη γαλλική εφημερίδα.