Οι ultras της Παρί και της Τουλούζ μποϊκοτάρουν τον τελικό του γαλλικού Σούπερ Καπ

Οπαδοί Παρί Σεν Ζερμέν

i

Photo by Leon Kuegeler/Getty Images/Ideal Images

Οι ultras της Παρί και της Τουλούζ μποϊκοτάρουν τον τελικό του γαλλικού Σούπερ Καπ

Κώστας Τόπας 15:05 - 19.12.2023

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τουλούζ αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τον τελικό του γαλλικού Super Cup, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Οι ultras της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τουλούζ θα απουσιάσουν από τον τελικό του γαλλικού Σούπερ Καπ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές και τον αγώνα που διεξάγεται στο «Παρκ Ντε Πρενς», όπως ανακοινώθηκε αυτή την Τρίτη (19/12).

«Αυτό το παιχνίδι στις 3 Ιανουαρίου 2024 ήταν προγραμματισμένο την τελευταία στιγμή και θα διεξαχθεί στο γήπεδο του αντιπάλου μας, επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε αθλητική δικαιοσύνη», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ultras της Τουλούζ.

Προηγουμένως, οι οργανωμένοι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν επικρίνει τις τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες ήταν υψηλότερες από αυτές του Champions League, και αποκαλούσαν την Professional Football League (LFP) «υποκριτική», επειδή επέλεξε να πραγματοποιήσει το Super Cup στη Γαλλία, αντί της Ταϊλάνδης, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί.

Η Ομοσπονδία Γαλλίας «δεν μπόρεσε να βρει μια χώρα για να φιλοξενήσει τον αγώνα και τώρα, ξαφνικά, συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν Γάλλοι οπαδοί που γεμίζουν τα γήπεδα», επέκριναν οι οπαδοί των Παριζιάνων, ενθυμούμενοι ότι προηγούμενες φορές όπου ο τελικός της εν λόγω διοργάνωσης διεξαγόταν στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν μια αποτυχία.

Νέα «σαπουνόπερα» στην Παρί: Σε κρίση η σχέση Εμπαπέ - Ενρίκε!
LIGUE 1

13:17 - 19.12.2023

Νέα «σαπουνόπερα» στην Παρί: Σε κρίση η σχέση Εμπαπέ - Ενρίκε!

Η σχέση του Κιλιάν Εμπαπέ με τον Λουίς Ενρίκε φαίνεται πως περνάει κρίση, με τον Γάλλο αστέρα να είναι εκνευρισμένος με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ισπανού τεχνικού που αφορούν τις εμφανίσεις του.

Για να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα, η LFP διοργάνωσε αρκετές φορές τον τελικό του Σούπερ Καπ, εκτός Γαλλίας. Από το 2009, το τρόπαιο διεκδικείται σε χώρες όπως ο Καναδάς, το Μαρόκο, η Τυνησία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γκαμπόν και το Ισραήλ. Τόσο οι οπαδοί της Τουλούζ, σημερινής κάτοχος του Κυπέλλου Γαλλίας, όσο και εκείνοι της πρωταθλήτριας Παρί ΣΕν Ζερμέν συμφώνησαν να μομφθούν τα «εμπορικά συμφέροντα», της γαλλικής Ομοσπονδίας.