Επίσημη πρόταση της Μίλαν για τον Ταρεμί

Μεχντί Ταρεμί

i

©printscreen

Επίσημη πρόταση της Μίλαν για τον Ταρεμί

Ορέστης Καδδάς 08:52 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 30.08.2023

Η Μίλαν έχει καταθέσει πρόταση για τον Μεχντί Ταρεμί της Πόρτο και το μόνο που απομένει είναι το «ναι» των Πορτογάλων.

Οι προσπάθειες της Μίλαν για να ενισχύσει το ρόστερ της συνεχίζονται αδιάκοπα με τους «Ροσονέρι» να έχουν πλέον καταθέσει επίσημη πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ στην Πόρτο για τον Μεχντί Ταρεμί. Η ομάδα του Μιλάνο μπορεί να έχει για τη συγκεκριμένη θέση τον αειθαλή Ολιβιέ Ζιρού, ωστόσο με τον Ντιβόκ Οριγκί να είναι αρκετό πιθανό να αποχωρήσει οφείλει να κοιτάξει και για άλλες λύσεις.

Όπως μεταδίδει και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο η Τετάρτη (30/8) θα είναι πιθανόν καθοριστική για το μέλλον του Ιρανού, ο οποίος τα έχει βρει ήδη σε όλα με τη Μίλαν και περιμένει το «οκ» και της ομάδας του προκειμένου να μετακομίσει το Μιλάνο. 

Η πρόταση των 15 εκατ. ευρώ πάντως είναι αρκετά κατώτερη από την αρχική τιμή των 25 εκατομμυρίων που είχε ζητήσει η ομάδα από το Πόρτο και έτσι μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της. 

Ο Ταρεμί βρίσκεται από το 2020 στην Πόρτο μετά τη μεταγραφή του από τη Ρίο Άβε για 4,73 εκατ. ευρώ και τα νούμερά του είναι άκρως εντυπωσιακά. Τις 3 σεζόν που ως τώρα έχει αγωνιστεί έχει πετύχει 77 γκολ και έχει δώσει και 49 ασίστ. Την προηγούμενη είχε 31 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 22 ήταν στο πρωτάθλημα, στο οποίο ωστόσο η Πόρτο τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Μπενφίκα. Ο Ταρεμί αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, οντας ο πρώτος σκόρερ της χώρας του με τα 2 γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αγγλία. 

Η Μίλαν παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές απέναντι σε Μπολόνια και Τορίνο θέλει να θωρακίσει το ρόστερ της όσο περισσότερο μπορεί ώστε να διεκδικήσει ξανά το το πρωτάθλημα, έπειτα από την όχι τόσο εντυπωσιακή χρονιά που πραγματοποίησε εγχώρια πέρυσι. Θυμίζουμε πως ο λόγος που η Μίλαν θα αγωνίζεται στο Champions League αυτής της περιόδου είναι η τιμωρία της Γιουβέντους με αφαίρεση 10 βαθμών, η οποία κανονικά θα βρισκόταν πάνω από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι και την οποία θα έστελνε συνεπώς στο Europa League.