Ο Λεάο έγινε... Μαραντόνα στο πιο «διάσημο» ζέσταμα όλων των εποχών

Ο Λεάο έγινε... Μαραντόνα στο πιο «διάσημο» ζέσταμα όλων των εποχών

Δημήτρης Χούπης 14:43 - 08.04.2024

Ο Ράφα Λεάο πριν από το παιχνίδι της Μίλαν με τη Λέτσε επιχείρησε να κάνει το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο το είχε κάνει ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ράφα Λεάο αποτελεί ίσως ο καλύτερος παίκτης της Μίλαν τις τελευταίες σεζόν, με τον Πορτογάλο να έχει συνεισφέρει αρκετά τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2021-22, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια της ιταλικής ομάδας να επιστρέψει στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Στο παιχνίδι των «ροσονέρι» με τη Λέτσε το προηγούμενο Σάββατο μάλιστα ο 24χρονος πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του Μιλάνου, στη νίκη με 3-0. Πριν από τον αγώνα όμως ο Πορτογάλος αποφάσισε να... μαγέψει το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του Σαν Σίρο, αναπαριστώντας το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Προφανώς ο λόγος γίνεται για το ζέσταμα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο οποίος το 1989 πριν από το παιχνίδι της Νάπολι με την Μπάγερν για το Κύπελλο UEFA έκανε τα... μαγικά του υπό τους ήχους του «Live is Life» από το συγκρότημα Opus. Μάλιστα το εντυπωσιακό με τον Ντιεγκίτο είναι ότι όσο έκανε ζέσταμα, προσπαθούσε να ακολουθήσει και τον ρυθμό του τραγουδιού και το κατάφερε με μεγάλη ευκολία.

Κάπως έτσι και ο Ράφα Λεάο προσπάθησε να κάνει ό,τι έκανε και ο Μαραντόνα, με τον επιθετικό της Μίλαν να τα καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό. Ο Πορτογάλος διεθνής τη φετινή σεζόν μετράει έντεκα γκολ και ισάριθμες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας τους «ροσονέρι» να βγουν φέτος Champions League, αλλά και να προχωρήσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Europa League.