Νικ Πόουπ: «Δεν θα συμβούλευα τα παιδιά να γίνονται τερματοφύλακες - Πολλές φορές δεν υπάρχει ευχαρίστηση»

Νικ Πόουπ

i

©gettyimages

Νικ Πόουπ: «Δεν θα συμβούλευα τα παιδιά να γίνονται τερματοφύλακες - Πολλές φορές δεν υπάρχει ευχαρίστηση»

Κωνσταντίνος Ζήκος 15:14 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 20.09.2023

Ο Νικ Πόουπ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του στη πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, με τον Άγγλο τερματοφύλακα της Νιουκάστλ να «κρατά το μηδέν» απέναντι στη Μίλαν και να δηλώνει αργότερα στις δηλώσεις του, τις δυσκολίες που έχει η θέση του τερματοφύλακα.

Η Νιουκάστλ έμεινε «όρθια» στο Σαν Σίρο και παρά τη πίεση της Μίλαν, έφυγε με το ισόπαλο 0-0. Πρωταγωνιστής για τους Άγγλους, ο Νικ Πόουπ, που υπερασπίστηκε τα δοκάρια της ομάδας του. Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση, είναι οι δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, στις οποίες ανέφερε τις δυσκολίες του να είσαι τερματοφύλακας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νικ Πόουπ:

«Δεν θα πω στο παιδί μου να γίνει τερματοφύλακας, όταν μεγαλώσει. Πολλές φορές δεν υπάρχει ευχαρίστηση. Μέρος του να είσαι τερματοφύλακας είναι να δείχνεις χαρακτήρα και κατά κάποιον περίεργο λόγο, λατρεύω να επιστρέφω μετά από τέτοιες στιγμές».

Όσον αφορά το παιχνίδι με τη Μίλαν: «Ήρθαμε εδώ, κάνοντας μια γρήγορη στροφή από το πρωτάθλημα και όλοι ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Θέλαμε να δείξουμε τι ομάδα είμαστε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε αυτό το νέο επίπεδο. Υπάρχουν θετικά από αυτό το παιχνίδι και πράγματα που μπορούμε να μάθουμε. Ένας βαθμός εκτός έδρας και μάλιστα χωρίς να δεχτούμε γκολ, είναι μια καλή αρχή. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν, γιατί μας βοήθησε να εξελιχθούμε στο παιχνίδι».

«Είμαι ευχαριστημένος με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου. Υπήρχαν τόσες πολλές στιγμές που δώσαμε μάχη και τους δυσκολέψαμε να σκοράρουν. Κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι». Η εστίασή μας πρέπει να είναι γύρω από το πρωτάθλημα. Στον τελικό του Carabao «αφήσαμε την ευκαιρία να γλιστρήσει» και πρέπει να μάθουμε από αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε».