Σοκ: «Ντου» της Αστυνομίας στα γραφεία της Μίλαν – Κρίσιμες ώρες για τους «ροσονέρι»

Σοκ: «Ντου» της Αστυνομίας στα γραφεία της Μίλαν – Κρίσιμες ώρες για τους «ροσονέρι»

Στέλιος Βαρδάκης 20:35 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 12.03.2024

Αναστάτωση επικρατεί στη Μίλαν μετά το ντου που έκανε η αστυνομία στα γραφεία του συλλόγου...

Τα σκάνδαλα και οι υποθέσεις που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο αυτό καθαυτό δεν λένε να σταματήσουν στην Ιταλία. Και αυτή τη φορά, τα φώτα πάνω της -όχι για θετικό λόγο- τα έχει συγκεντρώσει η Μίλαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza έκανε... ντου στα γραφεία των «ροσονέρι» και πραγματοποίησε κάποιες έρευνες σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας στο κλαμπ, που μπορεί να είναι εικονική.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ δεν αποκλείεται να κληθούν οι ιθύνοντες του συλλόγου για πιθανά εγκλήματα που συνδέονται με την εν λόγω υπόθεση. Ωστόσο, δεν είναι κάτι νέο, αφού ήδη τους τελευταίους μήνες η Εισαγγελία του Μιλάνου είχε ξεκινήσει έρευνα που αφορά την πώληση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του κλαμπ από το ένα αμερικανικό fund στο άλλο. Δηλαδή από την Elliott στην RedBird Capital.

Σε δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου αναφέρεταιότι ο CEO της Μίλαν, Τζόρτζιο Φουρλάνι, όπως και ο προκάτοχός του, Ιβάν Γκαζίδης ερευνώνται από την Εισαγγελία του Μιλάνου και είναι πολύ πιθανό να είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα για κατάθεση.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι Ιταλοί η Μίλαν δεν ανήκει πραγματικά σε αυτόν που φαίνεται να είναι ο θεωρητικός ιδιοκτήτης της από τις 31 Αυγούστου 2022, δηλαδή στον τότε αγοραστή του αμερικανικού fund RedBird, Τζέρι Καρντινάλε, αλλά ότι στην πραγματικότητα εκεί βρίσκεται πάντα υπό την ελεγκτική επιρροή του Elliott Fund.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό η Μίλαν να βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ βαριές ποινές από την UEFA.

Αυτή τη στιγμή η Μίλαν βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A με 59 βαθμούς και στο -16 από την πρωτοπόρο Ίντερ, ενώ είναι και στη φάση των «16» του Europa League, με τις πιθανότητες για πρόκριση στα προημιτελικά να είναι υπέρ της, καθώς στο πρώτο ματς επικράτησε 4-2 της Σλάβια Πράγας.