Ο Ζιρού τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές επειδή έβρισε τον διαιτητή (vid)

Ολιβιέ Ζιρού

i

PrtScr

Ο Ζιρού τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές επειδή έβρισε τον διαιτητή (vid)

Κώστας Τόπας 10:05 - 15.11.2023

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ολιβιέ Ζιρού για την επίθεση στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μίλαν με τη Λέτσε.

Ο Ολιβιέ Ζιρού θα περάσει σχεδόν ένα μήνα χωρίς να παίξει στη Serie A. Ο Γάλλος επιθετικός τιμωρήθηκε για δύο αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα, τρεις ημέρες μετά την αποβολή του κατά την ισοπαλία με τη Λέτσε (2-2).

Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός (127 συμμετοχές, 54 γκολ) άνοιξε το σκορ για τους «ροσονέρι» στο 28ο λεπτό του αγώνα, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου, η Μίλαν να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε ο Ζιρού δέχθηκε κόκκινη κάρτα για επίθεση στον διαιτητή του αγώνα. Ο 37χρονος φορ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από ένα φάουλ που δεν του δόθηκε κι εξέφρασε τα παράπονά του στον ρέφερι.

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», ο θυμός του Ζιρού ήταν τόσο έντονος που αντάλλαξε και μερικά «γαλλικά» με τον διαιτητή, ο οποίος δεν δίστασε να τον αποβάλει από τον αγώνα. Ο έμπειρος στράικερ θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από το όργανο διαιτησίας προτού αποτραπεί από τον σύλλογο, καθώς οι παίκτες δεν είχαν εξουσιοδότηση να επικοινωνήσουν με τους διαιτητές. Ο Ιταλός αθλητικός δικαστής δικαιολόγησε την τιμωρία δύο αγωνιστικών του Ζιρού για «υβριστικά σχόλια»

Ο πρώην παίκτης των Μονπελιέ, Άρσεναλ και Τσέλσι θα χάσει τους αγώνες με τη Φιορεντίνα στις 25 Νοεμβρίου, στη συνέχεια με τη Φροζινόνε (2 Δεκεμβρίου) και ως εκ τούτου θα κάνει την επιστροφή του στο πρωτάθλημα στις 9 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της Αταλάντα.