Εκτός κυπέλλου η Μόντσα του Γιώργου Κυριακόπουλου!

Γιώργος Κυριακόπουλος

Εκτός κυπέλλου η Μόντσα του Γιώργου Κυριακόπουλου!

Ιάσονας Τσίλης 09:02 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 14.08.2023

Αποκλεισμό-σοκ υπέστη η Μόντσα στο κύπελλο Ιταλίας, χωρίς εκπλήξεις τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Η Μόντσα υποδέχθηκε τη Ρετζιάνα στη φάση των «64» του κυπέλλου Ιταλίας, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να ξεκινά βασικός. Η ομάδα του Έλληνα αριστερού μπακ προηγήθηκε στο 22' με τον Ντανίλο Ντ' Αμπρόσιο και όλα έδειχναν ότι δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την πρόκριση. 

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αγωνίζονται στη Serie B, αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Ναρντί στο 64' και Τσιγκαρίνι στο 84' έφτασαν στην ολική ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τους «32».

Θύμα έκπληξης παραλίγο να πέσει και η Σασουόλο. Οι «νεροβέρντι» αντιμετώπισαν την Κοζέντσα εκτός έδρας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι. Κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να γύρισαν το παιχνίδι στο 79', όμως οι γηπεδούχοι με γκολ στις καθυστερήσεις έστειλαν την αναμέτρηση στην παράταση. Εκεί, η Σασουόλο κυριάρχησε και πέτυχε τρία γκολ για να φτάσει στο τελικό 5-2.

Από τις υπόλοιπες ομάδες της Serie A, Ουντινέζε, Φροζινόνε, Τζένοα, Μπολόνια, Κάλιαρι, Βερόνα, Σαρλενιτάνα και Λέτσε επικράτησαν και προχώρησαν στην επόμενη φάση. Η Έμπολι ήταν η μοναδική ομάδα της πρώτης κατηγορίας πέρα απ' τη Μόντσα που αποκλείστηκε, καθώς ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας απ' την Τσιταντέλα.

Η φάση των «64» ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Κρεμονέζε-Κροτόνε, Σαμπντόρια-Σουντιρόλ, Σπέτσια-Βενέτσια και Τορίνο-Φεραλπιζαλό. Τα ζευγάρια της επόμενης φάσης θα είναι γνωστά μετά τα σημερινά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32»

Μπολόνια - Ελλάς Βερόνα, Λέτσε - Πάρμα, Σασουόλο - Σπέτσια ή Βενέτσια, Κάλιαρι - Ουντινέζε, Ρετζιάνα - Τζένοα, Τσιταντέλα - Κρεμονέζε ή Κροτόνε, Σαλερνιτάνα - Σαμπντόρια ή Σουντιρόλ, Φροζινόνε - Τορίνο ή Φεραλπιζαλό.