Εγκρίθηκε το σχέδιο αποδόμησης του «Σαν Σίρο»!

Σαν Σίρο

i

©Milan

Εγκρίθηκε το σχέδιο αποδόμησης του «Σαν Σίρο»!

Μαρία Δαλιάνη • 17:07 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Μια ευχάριστη είδηση για τους φίλους της Μίλαν και της Ίντερ έκανε γνωστή η εφημερίδα Gazzeta dello Sport αφού το ιστορικό γήπεδο των δύο ομάδων τελικά δεν θα χρειαστεί να κατεδαφιστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γνωστής ιταλικής εφημερίδας Gazzeta dello sport εγκρίθηκε οριστικά το έργο αποδόμησης του «Σαν Σίρο» ή αλλιώς «Τζουζέπε Μεάτσα», του γηπέδου που εδώ και χρόνια φιλοξενεί τις Ίντερ και Μίλαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να γκρεμιστεί η ιστορική έδρα των δύο ομάδων.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κατεδαφιστεί το υπάρχον γήπεδο και να χτιστεί ένα νέο στην θέση του ωστόσο, το έργο προσέκρουσε στις αντιρρήσεις Περιφερειακής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λομβαρδίας, που θεωρεί το «Σαν Σίρο» μνημείο ιστορικής σημασίας, με την θέση των αρμόδιων τοπικών αρχών να έχει επισημανθεί εδώ και καιρό.

Οι δύο σύλλογοι, που μοιράζονται το ιστορικό γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια είχαν προτείνει από κοινού την κατασκευή μιας νέας αρένας εκεί που βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης του σημερινού γηπέδου και στη συνέχεια να γκρεμιστεί η υπάρχουσα δομή.

Επίσης, το 2026 , την χρονιά που ήταν να γκρεμιστεί το γήπεδο των δύο ομάδων, το γήπεδο θα γίνει 100 ετών και ως εκ τούτου θα καλύπτεται από τους νόμους για τα ιστορικά μνημεία και τις πολιτιστικές εικόνες. Πάντως, οι αρμόδιες αρχές υποστήριξαν ότι η ιστορική έδρα των δύο ομάδων θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί και να αναδιαρθρωθεί παρά την θέση των δύο συλλόγων ότι «δεν ήταν δυνατό να προσαρμοστεί η υπάρχουσα εγκατάσταση στις τρέχουσες ρυθμιστικές απαιτήσεις».

Πλέον, οι δύο ομάδες αναζητούν νέο χώρο για να κατασκευασθούν οι νέες εγκαταστάσεις τους, με την Ίντερ να εξετάζει το «Rozzano», και την Μίλαν το «San Donato Milanese».