Το Καμερούν του Μουκουντί προκρίθηκε στο Copa Africa - Βασικός αγωνίστηκε ο αμυντικός της ΑΕΚ

Αρόλντ Μουκουντί

i

©printscreen

Το Καμερούν του Μουκουντί προκρίθηκε στο Copa Africa - Βασικός αγωνίστηκε ο αμυντικός της ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Ζήκος 00:04 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 13.09.2023

Το Καμερούν έπαιζε «τελικό» απέναντι στο Μπουρουντί, με φόντο τη πρόκριση στη τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής και ήθελε τη νίκη για να πάρει τη πρόκριση. Η πρόκριση αυτή ήρθε μετά την επικράτηση με 3-0 απέναντι στο Μπουρουντί και η ομάδα του Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ «κλείνει εισιτήριο» για τα τελικά στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής ήταν προγραμματισμένο να γίνει το καλοκαίρι του 2023 στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στη χώρα δεν το επέτρεπαν. Έτσι, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2024, με τους Ιβοριανούς να διατηρούν τη διοργάνωση του θεσμού. 

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, ο Αρόλντ Μουκουντί, επέστρεψε στις κλήσεις του ομοσπονδιακού του προπονητή και μάλιστα έπαιξε βασικός στο παιχνίδι-τελικός απέναντι στο Μπουρουντί. Το Καμερούν που βρίσκεται στον 6ο όμιλο των προκριματικών μαζί με Μπουρουντί και Ναμίμπια, πήρε τη νίκη με 3-0 και κατέλαβε τη πρώτη θέση. Την πρόκριση πήρε επίσης ως δεύτερη η Ναμίμπια.

Κάτοχος του Copa Africa, είναι η Σενεγάλη, η οποία είχε επικρατήσει στον τελικό του 2022 επί της Αιγύπτου στη διαδικασία των penalties και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα τελικά της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου 2024 στο στάδιο «Alassane Ouattara» στο Αμπιτζάν, ενώ ο τελικός έχει οριστεί για τις 11 Φεβρουαρίου. Γεγονός που θα επιφέρει απώλειες ποδοσφαιριστών εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Μουκουντί, η ΑΕΚ θα κληθεί να καλύψει με κάποιο τρόπο το κενό του. 

Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» προνόησαν και για αυτό, αφού απέκτησαν και τον Αλεξάντερ Κάλενς από τη Χιρόνα, με τον Περουβιανό να συμπληρώνει την πρώτη τετράδα των στόπερ μαζί με τους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου.