Με δάκρυα στα μάτια ο Μουνιαΐν είπε «αντίο» στη Μπιλμπάο μετά από 15 χρόνια (vid)

Ίκερ Μουνιαΐν

i

PrTScr

Με δάκρυα στα μάτια ο Μουνιαΐν είπε «αντίο» στη Μπιλμπάο μετά από 15 χρόνια (vid)

Κώστας Τόπας 12:56 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 24.04.2024

Επειτα από 15 χρόνια στην Μπιλμπάο, ο Ίκερ Μουνιαΐν γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Βάσκους.

Ο Ίκερ Μουνιαΐν αποχωρεί από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ίδια η ομάδα μόλις δημοσιοποίησε την απόφαση του αρχηγού της και του δεύτερου παίκτη στην ιστορία που υπερασπίστηκε τις περισσότερες φορές την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μέχρι σήμερα, ο Μουνιάιν έχει συγκεντρώσει 557 επίσημους αγώνες ως «λιοντάρι».

«Έφτασα στο Μπιλμπάο όταν ήμουν 12 χρονών, ως παιδί, και σήμερα, σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, έρχομαι να ανακοινώσω την αποχώρησή μου στο τέλος αυτής της σεζόν, μετά από δεκαπέντε χρόνια στην πρώτη ομάδα», λέει ο Μουνιαΐν στο βίντεο που κάνει γνωστή την απόφαση του, ξεσπώντας σε κλάματα.

Γι' αυτό τον θέλουν στη Λίβερπουλ: Η ηγετική ομιλία του Σλοτ στους παίκτες της Φέγενορντ (vid)
PREMIER LEAGUE

12:17 - 24.04.2024

Γι' αυτό τον θέλουν στη Λίβερπουλ: Η ηγετική ομιλία του Σλοτ στους παίκτες της Φέγενορντ (vid)

Ο προπονητής της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ είναι ένα από τα φαβορί για να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στο «Άνφιλντ» και οι οπαδοί των «Reds» έχουν ήδη σχηματίσει μια πρώτη άποψη.

Ο αρχηγός της Μπιλμπάο διαβεβαιώνει ότι «Φεύγω χαρούμενος, με το όνειρο να κατακτήσω τον πολυπόθητο εικοστό πέμπτο τίτλο του Κυπέλλου και να κατακτήσω το τρόπαιο 40 χρόνια αργότερα. Ήταν κάτι απίστευτο. Η κοινωνία που δείξαμε μεταξύ των φιλάθλων και η ομάδα δείχνει ότι πραγματικά είμαστε μοναδικοί στον κόσμο».

Αναφορικά με το μέλλον του, ο Μουνιαΐν δηλώνει ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά νομίζω ότι είναι η καλύτερη τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα. Όπως λέει ένα από τα τραγούδια που τραγουδήσαμε στους εορτασμούς "Aitortzen dut izan zarela ene bizitzaren onena", ομολογώ ότι ήταν το καλύτερο της ζωής μου. Αλλά τώρα αγάπη μου, ήρθε η ώρα να χωρίσουμε...».

Ο 32χρονος μέσος είναι ένα παράδειγμα παίκτη που έχει πετύχει τους στόχους του με τεράστια πρωιμότητα. Έγινε παίκτης της Μπιλμπάο στις 30 Ιουλίου 2009 σε έναν αγώνα του Europa League εναντίον της Γιουνγκ Μπόις, και έγινε τότε, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 11 ημερών, ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σκόραρε εναντίον της Ρεάλ Βαγιαδολίδ στις 4 Οκτωβρίου, σε ηλικία 16 ετών και 289 ημερών, και στη συνέχεια έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε γκολ στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας Το δυναμικό, ηλεκτρικό παιχνίδι του ένας εναντίον ενός εξέπληξε στο Μπιλμπάο. Η μεσαία γραμμή ήταν η θέση τού, αλλά για διαφορετικούς λόγους έπρεπε να προσαρμοστεί στην αριστερή πτέρυγα σε πολλά παιχνίδια, όντας εκ των κορυφαίων αρχηγών των Βάσκων.

Οι 557 εμφανίσεις του Μουνιαΐν είναι οι δεύτερες περισσότερες μετά από αυτόν του Χοσέ Άνχελ Ιριμπάρ, ο οποίος έπαιξε 614 αγώνες. Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων, ο Μουνιαΐν σημείωσε 75 γκολ και έδωσε 70 ασίστ και θα έχει άλλα έξι παιχνίδια αυτή τη σεζόν για να προσθέσει σε αυτό το σύνολο.