Το San Mames υποψήφιο για τον τελικό του Μουντιάλ του 2030

Το San Mames

i

©intime

Το San Mames υποψήφιο για τον τελικό του Μουντιάλ του 2030

Δημήτρης Χούπης 19:30 - 13.11.2023

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος του Μπιλμπάο, το γήπεδο της Αθλέτικ, San Mames, θα διεκδικήσει να φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ 2030.

Το Μουντιάλ του 2030 θα γίνει σε τρεις χώρες, όπως είναι γνωστό και συγκεκριμένα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο. Ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το που θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης, με το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης Santiago Bernabeu να είναι η επικρατέστερη επιλογή. 

Παρόλα αυτά όπως φαίνεται δεν θα είναι το μόνο γήπεδο που ενδέχεται να φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος του Μπιλμπάο, Χουάν Μαρί Αμπούρτο, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου το μεγάλο αυτό παιχνίδι να γίνει στο γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, το San Mames. 

«Αναμφίβολα θα εργαστούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε γεγονότα που μας κάνουν να νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια πόλη και μια χώρα που αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο», ήταν τα λόγια του πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε παρουσιάσει τα στοιχεία για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του Μουντιάλ. 

Απαράδεκτος Λεβαντόφσκι: Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον 16χρονο συμπαίκτη του, Λαμίν Γιαμάλ (vid)
LA LIGA

08:45 - 13.11.2023

Απαράδεκτος Λεβαντόφσκι: Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον 16χρονο συμπαίκτη του, Λαμίν Γιαμάλ (vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν έξαλλος με τον 16χρονο συμπαίκτη του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές, με αποτέλεσμα σε μία φάση να αρνηθεί να του δώσει το χέρι.

Το San Mames λοιπόν είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ισπανία, αφού ανακαινίστηκε το 2014 και κόστισε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Έχει χωρητικότητα 53.331 και αποτελεί το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ισπανία. Πρώτο είναι το Camp Nou της Μπαρτσελόνα, δεύτερο το Wanda Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης, τρίτο το Santiago Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης και τέταρτο το Juan Ramon Sanchez Pizjuan της Σεβίλλης