Η FIFA τιμώρησε τον Ρουμπιάλες με τρία χρόνια αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο λόγω του σκανδάλου με την Ερμόσο

Λουίς Ρουμπιάλες

i

© PrtScr

Η FIFA τιμώρησε τον Ρουμπιάλες με τρία χρόνια αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο λόγω του σκανδάλου με την Ερμόσο

Κώστας Τόπας 13:25 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 30.10.2023

Η Πειθαρχική Επιτροπή του ανώτατου διεθνούς ποδοσφαιρικού οργάνου απαγόρευσε στον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες να ασκεί οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA απέκλεισε τον Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρο της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), από την άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετικής με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, θεωρώντας ότι η συμπεριφορά του παραβίασε το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κανονισμού της FIFA. 

Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, στις 20 Αυγούστου 2023, για τα οποία ο Ρουμπιάλες είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή για μια αρχική περίοδο 90 ημερών.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA κοινοποιήθηκε αυτή τη Δευτέρα (30/10) στον Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος, δυνάμει των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, έχει προθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση, η οποία θα δημοσιευτεί στο legal.fifa.com, εάν ζητηθεί. 

«Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της να σέβεται και να προστατεύει την ακεραιότητα όλων των ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες της πολιτικής συμπεριφοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!