Η Ισπανία είναι στον τελικό: Η «ρόχα» επικράτησε της Σουηδίας 2-1 μετά από ένα ματς - θρίλερ

Ισπανία

i

Ισπανία/ ©Photo by Phil Walter/Getty Images

Η Ισπανία είναι στον τελικό: Η «ρόχα» επικράτησε της Σουηδίας 2-1 μετά από ένα ματς - θρίλερ

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:10 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 15.08.2023

Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Σουηδία και έκλεισε μία θέση στον τελικό της Κυριακής. Η «ρόχα» περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα στην Αυστραλία και την Αγγλία.

Είναι γεγονός! Η Ισπανία για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών! Η «ρόχα» επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας στο «Έντεν Παρκ» στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ και έκλεισε θέση στον τελικό της Κυριακής (20/8). 

Εκεί που έδειχναν πως θα οδηγηθεί το ματς στην παράταση μέσα σε οκτώ λεπτά άλλαξαν όλα! Στο 81ο λεπτό η Σάλμα Παραλουέλο, που αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά «χρυσή» αλλαγή έδωσε προβάδισμα στο σύνολο του Χόρχε Βίλντα με υπέροχο πλασέ. 

Η απάντηση των Σουηδέζων ήταν άμεση. Στο 88΄ η Ρεμπέκα Μπλόμκβιστ με ένα πολύ όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κολ κι έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η χαρά τους κράτησε μονάχα μερικά δευτερόλεπτα! 

Ένα λεπτό αργότερα (89') η αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, Όλγα Καρμόνα με φανταστικό σουτ νίκησε την Ζέτσιρα Μούσοβιτς και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της! 

Η «ρόχα» πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής (20/8), που θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Αυστραλία - Αγγλία. Ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (16/8,13:00, ώρα Ελλάδος).