Μουρίνιο: «Ο Μέσι δεν έκλεψε τη Χρυσή Μπάλα, αλλά υπάρχει περίπτωση αδικίας» (vid)

Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Μουρίνιο: «Ο Μέσι δεν έκλεψε τη Χρυσή Μπάλα, αλλά υπάρχει περίπτωση αδικίας» (vid)

Κώστας Τόπας 15:33 - 16.02.2024

Ο Πορτογάλος προπονητής, Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε την άποψή του για την αμφιλεγόμενη νίκη του Αργεντινού αστέρα, Λιονέλ Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα το 2010.

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας το 2010, συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις, γιατί ο Ολλανδός Γουέσλι Σνάιντερ δεν το κέρδισε, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κατακτήσει το τρεμπλ με την Ίντερ και οδήγησε τη χώρα του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική.

Ο Μουρίνιο είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή «FIVE» με τον Άγγλο θρύλο, Ρίο Φέρντιναντ: «Δεν θέλω να πω ότι το έκλεψαν. Ο Μέσι το κέρδισε και επομένως δεν το έκλεψαν».

Ο «Special One», ο οποίος είναι χωρίς ομάδα μετά το «διαζύγιο» με τη Ρόμα πρόσθεσε: «Ο Σνάιντερ κέρδισε το τρεμπλ του Champions League με την Ίντερ και έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι έφτασαν σε άλλο επίπεδο, δεν μπορούμε να έρθουμε και να πούμε ότι έκλεψαν το βραβείο με οποιονδήποτε τρόπο». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σνάιντερ, που δούλεψε υπό τον Μουρίνιο το 2010, δεν ήταν καν στους 3 πρώτους της βαθμολογίας της Χρυσής Μπάλας εκείνη την εποχή, καθώς τερμάτισε τέταρτος πίσω από τους Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Τσάβι.