Οιωνός τίτλου το αήττητο σερί της Μπάγερ Λεβερκούζεν

Μπάγερ Λεβερκούζεν

i

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Οιωνός τίτλου το αήττητο σερί της Μπάγερ Λεβερκούζεν

Γιάννης Λιβανός • 15:54 - 21.01.2024

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει ακάθεκτη η Μπάγερ Λεβερκούζεν κάνοντας αξιοσημείωτα πράγματα στην Bundesliga. Η «αρμάδα» του Τσάμπι Αλόνσο έχει μέχρι στιγμής πετύχει μία επίδοση που προοιωνίζει.. «σαλατιέρα».

Πράγματα και θαύματα κάνει φέτος η Λεβερκούζεν στη Bundesliga. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνεχίζει μόνη πρώτη στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος με τις «ασπιρίνες» να αρνούνται να στραβοπατήσουν. Μετά την χθεσινή νίκη επί της Λειψίας δε, η Λεβερκούζεν μπορεί «να ορέγεται τη σαλατιέρα» αφού κατάφερε κάτι που μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει ξεπεράσει. Ο λόγος για το αήττητο σερί που «τρέχει» ο σύλλογος της βόρειας Ρηνανίας, σερί που πλέον ανέρχεται στα 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η χθεσινή επικράτηση της Λεβερκούζεν και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στη Λειψία αποτελεί προοικονομία πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έδειξε  να αντιδράει αποτελεσματικά σε όλες τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν.

Κάπως έτσι «οι ασπιρίνες» προχωρούν ακάθεκτες στην Bundesliga έχοντας ρεκόρ 15 νίκες και 3 ισοπαλίες, μένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας, με 48 βαθμούς, επτά παραπάνω από την Μπάγερν Μονάχου, που έχει παίξει όμως δύο ματς λιγότερα.

Το γεγονός δε πως η Λεβερκούζεν σε όλες τις διοργανώσεις πάει «τρένο» χωρίς να έχει ηττηθεί για 27 συνεχόμενα παιχνίδια (24 νίκες και 3 ισοπαλίες) εκτός του ότι ισοφάρισε το ρεκόρ της Βέρντερ Βρέμης από τη σεζόν 2003-2004, «δείχνει» πρωτάθλημα. Η Βέρντερ Βρέμης τότε (το 2004) στέφθηκε πρωταθλήτρια, ενώ και η Μπάγερν Μονάχου με μεγαλύτερο σερί από τη Λεβερκούζεν την χρονιά 2019-2020 (32 σερί ματς αήττητη) πήρε τη «σαλατιέρα». 

Μένει να φανεί αν η Λεβερκούζεν ακολουθήσει τον άτυπο κανόνα του αήττητου που δίνει τίτλο και αν φυσικά θα καταφέρει εκτός του πρωταθλήματος να βάλει stop και στη δεκαετή κυριαρχία της Μπάγερν στη Γερμανία.