Από την τέλεια σεζόν του Νάγκελσμαν, στην καταστροφή με τον Τούχελ (vids)

Τόμας Τούχελ

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images/Ideal Images

Από την τέλεια σεζόν του Νάγκελσμαν, στην καταστροφή με τον Τούχελ (vids)

Κώστας Τόπας 14:50 - 12.04.2023

Η Μπάγερν κατάφερε να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και ήδη αρκετοί θεωρούν πως η απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και η πρόσληψη του Τόμας Τούχελ, ήταν μια βιαστική απόφαση η οποία μπορεί να κοστίσει στο Champions League και όχι μόνο..

Η Μπάγερν απέτυχε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Έτιχαντ» μιας και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι, στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League. Ετσι, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα χρειαστεί ένα θαύμα προκειμένου να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσουν οι Βαυαροί το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Αφεντικό στο Champions League με Νάγκελσμαν

Η εντύπωση που είχε κανείς για την Μπάγερν ήταν ότι θα μπορέσει να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα, τότε υπό την ηγεσία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, φαινόταν αήττητη. Ηταν ανώτερη σε ένα από τους δυσκολότερους ομίλους τη φετινή σεζόν με Ίντερ και Μπαρτσελόνα και κατάφερε να κερδίσει όλα τα παιχνίδια.

Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν δέχθηκε μόλις δύο γκολ, κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν σε ένα ματς, ουσιαστικά αδιάφορο, μιας και οι Βαυαροί είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League. Ο Νάγκελσμαν καθοδήγησε επίσης την Μπάγερν να ξεπεράσει την ισχυρή Παρί Σεν Ζερμέν, των Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι στην φάση των «16».

Αλλαγή πορείας με τον Τούχελ

Όμως όλα άλλαξαν πριν από τους προημιτελικούς κόντρα στη Σίτι. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπάγερν, εκμεταλλεύτηκε την διακοπή πρωταθλήματος κι απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία τον Νάγκελσμαν, τον οποίο κι αντικατέστησε ο Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός τεχνικός γνώριζε ότι δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου που ενδεχομένως θα ήθελε ο ίδιος για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του νέου του συλλόγου. Εκατσε στον πάγκο της Μπάγερν για να δώσει νέο αέρα στην ομάδα του αλλά στην πρώτη σπουδαία αναμέτρηση στο Champions League, την οδήγησε σε αποτυχία.

Απτόητος ο Τούχελ μετά την ήττα από τη Σίτι: «Ήμασταν εκπληκτικοί - Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα μου»
CHAMPIONS LEAGUE

10:53 - 12.04.2023

Απτόητος ο Τούχελ μετά την ήττα από τη Σίτι: «Ήμασταν εκπληκτικοί - Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα μου»

Αν και η Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο προπονητής της, Τόμας Τούχελ, δήλωσε πως ερωτεύτηκε την ομάδα του λόγω του τρόπου με τον οποίο έπαιξε.

Οχι μόνο η Μπάγερν γνώρισε την ήττα με 3-0 αλλά κατάφερε σε ένα μόνο παιχνίδι, να δεχθεί περισσότερα γκολ (τρία), από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια που έδωσε ο γερμανικός σύλλογος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Επί Νάγκελσμαν, η Μπάγερν είχε 21 γκολ, κατά μέσο όρο 2,6 ανά αγώνα, αλλά με τον Τούχελ η ομάδα έπεσε στο μηδέν, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει φέτος στο Champions League. Η αποτυχία στο Μάντσεστερ έχει προκαλέσει αναστάτωση στι τάξεις των οπαδών της Μπάγερν και πολλοί θεωρούν ότι η αλλαγή προπονητή ήταν μια βιαστική απόφαση.